Proveli smo dan s mladom arhitekticom i blogericom Mateom Senjak, koja nas je osvojila svojim vedrim duhom i pristupačnošću te otkrila koje navike njezin život čine kvalitetnim.

  Galerija Matea Senjak, arhitektica i blogerica Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Zdrave zobene palačinke idealne su za doručak +3 Matea Senjak, arhitektica i blogerica

Matea Senjak oduvijek je, kako kaže, sanjala da će jednog dana postati arhitektica. Njezin je san prije nekoliko godina postao stvarnost kada je dobila diplomu u ruke i počela stažirati u jednom arhitektonskom birou. Iako taj posao podrazumijeva mnogo sjedenja, Matea poput većine mladih ljudi živi užurbanim i dinamičnim načinom života. Upravo zbog toga pokušava svoje vrijeme organizirati na što kvalitetniji način, a ovo su navike koje joj u tome pomažu.

1. BRIGA O SEBI

Briga o sebi nešto je čemu u posljednje vrijeme posvećujem mnogo pažnje. Bez obzira na broj obveza i umor, nastojim ne preskakati dnevnu i noćnu njegu. Danas je to postao moj ritual i nešto u čemu zbilja uživam.

Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Foto: Nova Studio

Jutarnju rutinu započinjem čišćenjem lica micelarnom otopinom ili gelom. Zatim nanosim dnevnu kremu Vichy Slow Âge te balzam za usne. Kada je u pitanju noćna njega, nikad ne idem na spavanje bez skidanja šminke i nanošenja noćne kreme. U posljednje vrijeme u njegu sam uvela i kremu za područje oko očiju, također iz Vichy Slow Âge linije koja je obogaćena probiotikom, Ginko bilobom i korijenom bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja.

Više o njezi kože saznajte ovdje

2. PRAVILNA PREHRANA

Preskakala sam doručak dok nisam shvatila da to zapravo utječe na manjak moje energije, na loše raspoloženje i prejedanje u kasnim satima. Danas ga nikako ne preskačem i moj dan počinje s doručkom.

Zdrave zobene palačinke idealne su za doručak Zdrave zobene palačinke idealne su za doručak Foto: Nova Studio

Najčešće doručkujem zobene pahuljice u više oblika. Nekad je to smoothie s voćem, bademovim mlijekom, posnim sirom ili u obliku zdravih palačinki. Volim i jaja s lososom.

3. VRIJEME ZA SEBE

Danas živimo užurbanije nego ikad, stoga smatram da treba pronaći minutu, sat, odnosno trenutak za sebe i iskoristiti ga na najbolji mogući način. Za mene je to čitanje knjiga,prelistavanje časopisa, šoping, kava s prijateljicama ili fotografiranje.

Matea Senjak, arhitektica i blogerica Matea Senjak, arhitektica i blogerica Foto: Nova Studio

4. FIZIČKA AKTIVNOST

S obzirom na to da moj posao zahtijeva puno sjedenja, pokušavam se što više fizički aktivirati. To može biti pilates ili joga u kućnoj atmosferi, lagana šetnjica, trčanje ili teretana.

Najviše volim vježbanje u teretani, trčanje na spravi, orbitrek ili nešto potpuno opuštajuće, poput kombinacije joge i pilatesa.

5. BORAVAK NA OTVORENOM

Volim prirodu, sunčan dan, vrijeme provoditi na otvorenom. To je mjesto na kojem pronalazim svoje ideje, kreativnost, tu se inspiriram, odmaram, opuštam, a pogotovo ako je to u nekom dobrom društvu.

Također, jako volim putovati, upoznavati nove kulture i ljude, tako da pokušavam izdvojiti vrijeme i organizirati financije kako bih putovala tri puta godišnje.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju