Ušli smo u doba godine u kojem se mnogi i više nego inače bore s problemom suhe kože koju prate neugodan osjećaj zatezanja, ljuštenje, svrbež...

Suha koža javlja se kada koža ne zadržava dovoljno vlage. Uzroci, između ostalog, mogu biti prečesto tuširanje, upotreba grubih sapuna, starenje, kao i određena medicinska stanja. Hladniji period godine stvara dodatne probleme zbog niske vlažnosti zraka koja se u zatvorenim prostorima javlja kao posljedica grijanja.

Srećom, postoje načini na koje možete pomoći suhoj koži u hladnijem periodu.

Žena nanosi puder 10 tekućih pudera koji će maziti i paziti suhu kožu u hladnijem dijelu godine

Dobro se, između ostalog, pobrinuti za ovlaživanje prostorija u vašem domu, a tu su i pomoćnice u obliku krema i losiona koje su tu da umire i nahrane kožu, osiguraju joj baršunastu mekoću i obnove njezin zaštitni sloj. Dodatni plus tih mlijeka i losiona je vrlo često i lijep i ugodan miris zbog čega ponekad mogu uskočiti i kao zamjena za parfem.

Dio ponude mlijeka za tijelo i losiona koji bi vam mogli pomoći u borbi sa suhom kožom pogledajte u našoj galeriji. Naravno, uz napomenu da je svaka koža priča za sebe pa ono što odgovara jednoj osobi drugoj možda neće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju