Ovaj jeftin i sveprisutan komad pribora za jelo odličan je pomagač pri uljepšavanju. Otkrijte kako sve možete iskoristiti metalnu žlicu da bi bolje izgledali

1. Preko noći ostavite u zamrzivaču dvije velike žlice. Ujutro ih izvadite iz leda, pa stražnju stranu pribora za jelo lagano pomičite ispod očiju. Pokreti će pomoći istisnuti višak vode, a hladnoća će neutralizirati natečenost.

2. Hladnom žlicom možete nježno protrljati i novonastalu masnicu i tako spriječiti dotok krvi do ovoga područja čime ćete ubrzati zacjeljivanje.

3. Žlica je i odličan alat za povlačenje ravnih i krivudavih linija, što je poželjna karakteristika prilikom nanošenja tuša za oči. Prislonite dršku uz kapak i povucite ravnu crtu, dok će vam mačje oči podariti obla strana žlice.

4. Obla površina žlice spriječit će i razmazivanje maskare. Stavite je ispod kapka kad nanosite omiljenu maskaru, upotrijebite četkicu za uobičajenu aplikaciju, pa ostavite minutu-dvije dok se boja ne stablizira.

Metalna žlica za jelo smanjit će podočnjake, uvinuti trepavice, zaliječiti masnicu i akne

5. Uvijte trepavice uz pomoć žlice: obli dio žlice pritisnite uz kapak oka, prstom dodaknite trepavicu te je 'odgurujte' uz rub žlice oponašajući efekt uvijača.

6. 'Napukla' vam je površina sjenila za oči ili kompaktnog pudera u prahu? Smjesi dodajte kap ili dvije alkohola pa stražnjom stranom žlice izgladite površinu. Ostavite da se osuši i nastavite koristiti kozmetički proizvod kao i prije.

7. U žlici možete izmiješati omiljenu boju sjenila za oči s malo vazelina kako bi dobili originalno sjajilo za usne.

8. Isticanje obraza šminkom može se pretvoriti u pravu stravu i užas ako niste vješti s osjenčavanjem jagodice. Prislonite žlicu na jagodicu obraza, pa ispod zakrivljene linije žlice nanesite prah za konturiranje.

9. Neka žlica bude paleta za umjetničko ukrašavanje noktiju. Nakapajte na površinu žlice dvije ili više boja laka za nokte i tako si olakšajte miješanje boja te oslikavanje ove rožnate površine.

10. Ubrzajte proces uklanjanja akne s lica uz pomoć tople žlice. Uronite žlicu u toplu vodu (voda iz slavine koja nije prevruća i neće opeći kožu) pa njome poklopite aknu i držite je sve dok se površina žlice na ohladi.

Pogledajte kako vam metalna žlica može pomoći prilikom nanošenja tuša za oči te uvijanja trepavica:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju