Svi smo mi barem jednom htjeli frizuru i boju kose poput holivudskih zvijezda. No, puno puta želje su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo i toga morate biti svjesni. Donosimo 10 savjeta koje biste trebali znati, a nećete ih saznati od vašeg frizera

Želite li uvijek imati besprijekornu frizuru, najvažnije je imati dobar odnos sa svojim frizerom. Svaka žena zna kako želi izgledati, ali ima tu još puno stvari koje bi osobe kojoj povjeravate svoju kosu htjele da znate. Jeste li se ikada zapitali o čemu razmišljaju zaokupljeni vašim željama i frizurom o kojoj ste oduvijek sanjali? Ako jeste, donosimo vam njihove odgovore.

1. Velika je vjerojatnost da nećete dobiti frizuru filmske zvijezde
Naravno da bi svi voljeli imati prirodne i sjajne pramenove poput Jennifer Aniston, ali dođete li u frizerski salon s fotografijom iz časopisa u nadi da će vaša kosa izgledati identično, morat ćete se razočarati. Sav talent i trud vašeg frizera ne može nadomjestiti tim stručnjaka koje si bogati i slavni mogu priuštiti kako bi pri svakom javnom istupu izgledali besprijekorno. Isto tako, budite svjesni da možda i fizionomija vašeg lica nikako ne odgovaraju toj frizuri.

2. Objasnite što točno želite
Ako slučajno niste znali, frizer vam ne može čitati misli, pa bi točna definicija rečenice 'samo neka ne bude prekratko' dobro došla. Objasnite mu točnu dužinu kose koju želite i ako je to 2 centimetra, potrudite se da ta 2 centimetra budu istog značenja kao i kod vašeg frizera.

3. Poštujte vrijeme zakazanog termina
Vjerujemo da je i vaše vrijeme dragocjeno, pa poštujte to i kod drugih. Kašnjenje i do 5 minuta na dogovoren termin, može poremetiti cijeli radni dan salona, a da ne govorimo o nedolasku. Nazovite na vrijeme i javite koliko će te kasniti.

4. Frizeri vole upoznati svoju mušteriju, ali i to ima svoje granice
Ako ste mislili da frizer voli slušati o vašim lošim prekidima ili napornom šefu, varate se. Shvatite da mu danas niste jedina mušterija i da je posao psihijatra nešto sasvim drugo. Budite diskretni i ako vam se priča, neka tema bude vaša kosa, moda ili nešto slično. Isto tako budite svjesni da se on mora usredotočiti na vašu kosu i frizuru, a ne na vaše probleme.

Sav talent i trud vašeg frizera ne može nadomjestiti tim stručnjaka koje si slavni mogu priuštiti

5. Frizerski salon nije vrtić
Zlatno pravilo! Ako ne planirate ošišati vaše dijete, ne vodite ga u salon! Naravno da će svi biti srdačni prema vašem klincu, ali frizer ne može istovremeno bojati, šišati i paziti hoće li vaše dijete zgrabiti neku od kemikalija ili pak ubosti se na oštre škare ili britvu. Isto vrijedi i za vaše kućne ljubimce. Neka to ipak bude samo vaših 5 minuta opuštanja.

6. Bar na kratko zaboravite mobitel i hranu
Prije ulaska u salon ugasite mobitel. Ne samo da frizer ne može raditi svoj posao kako treba jer se vi meškoljite, već i druge mušterije pate zbog vaših privatnih razgovora. O hrani da i ne govorimo, žvakanje i kosa, stvarno ne ide jedno s drugim.

7. Koristite kvalitetne preparate za svoju kosu
Kada već plaćete dobrog frizera kako bi izgledali onako kako želite, ne škrtarite na šamponu ili regeneratoru. Savjeti koje vam on nudi nisu reklama njegovih proizvoda, već preporuka najboljeg za vašu kosu.

8. Svoju kosu poznajete najbolje - Jeste li sigurni?
Ako ste prvi put kod frizera, budite otvoreni o priješnjem održavanju vaše kose. Koje ste boje za kosu koristili? Sa čime održavate vašu kosu? Čim više informacija podjelite sa stručnom osobom to će njoj biti lakše doći do frizure i boje kakvu želite.

9. Ako ste zadovoljni sa svojim frizerom, podjelite to i s drugima
Preporuka je najbolja reklama. Ako ste doista zadovoljni sa svojom frizurom i bojom kose, recite to i svojim prijateljicama. Velika je vjerojatnost da ćete sljedeći put dobiti popust ili možda čak i gratis tretman. Zašto ne!

>> FOTO: Najbolje i najlošije proljetne frizure poznatih

>> FOTO: Najtraženija frizura je ona Jennifer Aniston

10. Vi ste hodajuća reklama vašeg frizerskog salona
Ne čekajte 4 prsta izrasta ili da vaša kosa potpuno izgubi formu. Ako niste sigurni što napraviti s vašom kosom dan nakon šišanja, nazovite frizera, sigurno će vam dati par korisnih savjeta kako što duže održavati novu frizuru. Vi ste ipak njegova hodajuća reklama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju