Ugledavši vlastiti odraz u ogledalu, zaključili ste kako ste predebeli za bilo kakav izlazak te ste radije zasjeli pred tv, tješeći se pretjeranim količinama čokolade. Mnogima je to poznati osjećaj koji uglavnom ne odgovara stvarnosti. Znanstvenici tvrde kako je slika koja nas čini predebelima ili premršavima zapravo iluzija koja nastaje u parijentalnom korteksu, odnosno stražnjem dijelu mozga. No, taj ćete problem riješiti uz 10 savjeta kako se osjećati fenomenalno, što će posve promijeniti vašu vizuru

1. Nosite crveno
Uopće nije bitno je li riječ o ružu za usne, laku za nokte ili pak komadiću odjeće - ima nečega u toj crvenoj boji koja vam u trenu probudi osjećaj odvažnosti te naprosto nameće poštovanje.

Odlučite li se za crvenu, to također pokazuje i kako ste osoba koja je spremna na rizik. Nadalje, istraživanja su već pokazala da muškarci vole žene u crvenom i kako će najprije prići onim pripadnicama ljepšeg spola koje nose tu boju.

2. Stavite remen
Remen je možda zadnja stvar koju biste stavili na sebe dok se osjećate tako debelo, međutim on može odlično oblikovati vašu figuru.

>> 5 neočekivanih zamki zbog kojih se debljate

Nošenje remena jednostavan je način fizičkog prihvaćanja sebe, samo treba znati odabrati onaj pravi – tanji, deblji, naglašenijih boja… ovisno o tome želite li stanjiti ili naglasiti svoj struk te odgovara li vašoj odjevnoj kombinaciji.

Pored odjeće koja se može odlično prilagoditi vašoj liniji ne osuđujte se na trenirke i široke hlače

3. Modni dodaci popravljaju stvar
Kako god da se osjećamo, modni nas dodaci uvijek osvježe i razvesele. Famozne cipele, fenomenalne naušnice, lude torbice ili sunčane naočale mogu nam pomoći da istodobno prikrijemo neke tjelesne nedostatke te istaknemo one dijelove tijela koje bismo željeli pokazati.

>> 3 savjeta kako dobar grudnjak može skinuti kilograme

4. Nosite odjeću koja oblikuje vašu figuru
U vrećastoj odjeći izgledat ćete si još deblje i biti još nezadovoljniji. Nema smisla da se osuđujete na trenirke i široke hlače, pored odjeće koja se može odlično prilagoditi liniji vašeg tijela.

Pod broj jedan tu je vječni blejzer, koji može napraviti čuda u oblikovanju vaše figure. Svaki modni znalac potvrdit će vam kako su blejzeri univerzalni odjevni komadići koji svakome dobro pristaju.

5. Odaberite štikle boje kože
Patite li jer ste preniski i osjećate se pomalo zdepasto? U tom slučaju produljite svoje noge kakvim dobrim štiklama. Pripazite samo da njihova boja odgovara boji vaše kože, kako bi cipelice bolje odigrale ulogu vaših nožnih 'ekstenzija'.

Dakako, uzmite cipele s potpeticama od barem osam i pol centimetara, kako bi se postigao dodatni učinak mršavljenja.

6. Frizerski trik za mršaviji izgled
Oblikovanje kose odličan je način za poboljšanje vlastita izgleda, samopouzdanja ili tek trenutačnog raspoloženja. Stoga zakažite svoj termin kod frizera. No, možete i sami kod kuće napraviti frizerski trik: skupite kosu u visoki konjski rep kojemu ćete pomoću fena i malo laka za kosu dodati volumen kako bi vaše lice prividno izgledalo dulje i mršavije.

7. Nabavite bolji grudnjak
Jeste li znali da čak 80 posto žena nosi pogrešan grudnjak? Trebalo bi izabrati onaj grudnjak koji podiže liniju poprsja i produljuje udaljenost između grudi i bokova i tako čini vaš torzo duljim negoli što on to zapravo jest.

8. Spriječite nadimanje
Jedan od glavnih razloga zašto se osjećate deblji nego što jeste može biti i nadimanje. Uobičajeni krivci za takvo stanje su bogata i masna hrana, umjetna sladila i gume za žvakanje.

No, odmah stiže i dobra vijest: možete izravnati svoj trbuh povećanim unosom vode te reduciranim konzumiranjem hrane koja napuhuje organizam, što se posebno odnosi na ugljikohidrate.

9. Meditirajte
Istraživanja pokazuju kako meditacija i joga mogu dovesti do pozitivnih promjena raspoloženja. Kod osoba koje dulje vrijeme prakticiraju meditaciju zabilježena je povećana gustoća sive tvari u mozgu koja je povezana s poboljšanjem samokontrole i podešavanjem emocija.

10. Naučite biti samouvjereni
Uđete li u prostoriju zračeći samopouzdanjem i djelujući kao da se osjećate fantastično, nitko neće niti primijetiti da se osjećate predebelo.

Da je dojam jako važan dokazuju i rezultati istraživanja koji otkrivaju da ćete ukoliko ste samouvjereni i sigurni u sebe dobiti posao makar i niste najkvalificiraniji za to radno mjesto. S takvim ćete stavom gdje god da se pojavite uvijek izgledati kao najveća ljepotica!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju