Jeste li znali da što vam je tamnija boja kože to tamniji ruž možete koristiti i obrnuto? Temeljno je to pravilo kod korištenja ženama jednog od najomiljenijeg proizvoda dekorativne kozmetike. A kako da ruž što dulje ostane postojan, kako šminkom postići da usne izgledaju veće, što se sve može s olovkom za usne i još puno više otkrivamo u slijedećih 10 savjeta za savršeno našminkane i neodoljive usne

1. Kako bi boja ruža dulje trajala, na gornjoj strani ruke pomiješajte olovku za usne s ružem i zatim pomiješanu teksturu nanesite na usne pomoću kista za ruž.

2.
Imate li problema s pravilnim iscrtavanjem usana probajte ovaj trik: olovku za usne u točkicama nanesite oko usana i zatim ih sve spojite zajedno. Pazite da slijedite prirodnu liniju usana.

Želite li da vam usne izgledaju veće, umjesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana

>>Razbudite lice: U 5 koraka obojite usne u najsočniju ružičastu

3.
Kako biste izbjegli razlijevanje ruža, prvo nanesite ruž i zatim obrubite usne olovkom. Na ovaj način ruž će se zgusnuti i ostati u granicama ruba usana.

4.
Želite li da vam usne izgledaju veće, umjesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana. Potom nanesite ruž, pa malo shimmera na gornji srcoliki dio usnice i na sredinu donje usnice, finiširajte sjajilom za usne.

5. Što češće nanosite ruž pomoću kista. Pomoći će vam da ga namažete preciznije, a i trajat će dulje pa ćete ga moći i dulje koristiti.

6.
Kako izbjeći preslikavanje ruža na zube? Nakon što ste ga nanijeli omotajte kažiprst maramicom i stavite ga u usta tako da s usnama napravite slovo O. Ruž koji je ostao na maramici inače bi završio na vašim zubima.

Nakon što ste nanijeli ruž natapkajte usne puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji



7. Ako vam ruž ili olovka previše isušuju usne, prije šminkanja nanesite balzam i pustite da se upije barem pet minuta.

8.
Ako vam je gornja usnica manja od donje (ili obrnuto) probajte ovaj trik: svjetliji ruž nanesite na manju usnicu, a malo tamniju nijansu na veću usnicu.

9.
Nakon što ste nanijeli ruž natapkajte usne prozirnim puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji. Za isti učinak možete koristiti rumenilo ili sjenilo za oči u boji koja se slaže s bojom ruža.

10.
Za efekt senzualnih napućenih usana, očetkajte usnice čistom četkicom za zube i odmah nakon premažite ih maslinovim uljem. Nestat će sve pukotine na usnama i dobit će prirodnu, svježu ružičastu boju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju