Blagdani koji su pred nama donose puno veselja i druženja pa će raznorazne zabave postati svakodnevica. Kako bi spremni dočekali party iz snova donosimo tri vrste make upa koje možete iskombinirati za svaku priliku

Uz sve tipove svečane šminke ide uobičajena podlogu koja uključuje lagani puder, korektor za podočnjake i bronzer.

Koktel party

Po mnogima omiljeni tip zabave koji možemo smjestiti između večernjeg izlaska i zabave poslije posla, a zahtjeva dašak elegancije. Uz koktel haljinice ide i naglašeniji make-up te blagi ruž ili sjajilo boje usana.

1. korak: Tamnom olovkom za oči naglasite gornji i donji rub oka. Linija neka bude deblja pri vanjskom djelu oka.

2. korak: Sivo, smeđe, tamno ljubičasto ili neko drugo zagasito sjenilo (ovisno o garderobi). Sjenilo nanesite krećući od vanjskog djela, lagano ga 'razmazujući' sve do tri četvrtine oka. Unutarnje kutove oka osvježite svjetlom, svjetlucavom nijansom sjenila.

3. korak: Maskaru nanesite u dva tanka sloja. Prvi sloj nanesite od korijena, a drugi sporim pokretima do vrhova trepavica. Odmah namažite i donje, ali budite umjereni kako se ne bi slijepile.

Doček nove godine
Ovaj vrlo važan događaj morate dočekati maksimalno dotjerani uz upečatljiv make-up koji će vas pretvoriti u kraljicu večeri. S obzirom da je riječ o svečanoj, elegantnoj i pomalo izazovnoj odjeći i od šminke se očekuje isto.


1. korak: Dobro prebrišite usne i nanesite balzam za njegu. Nakon što se upije papirnatom maramicom uklonite višak.

2. korak: Usne premažite tankim slojem tekućeg pudera kako bi se riješili njihove prirodne boje. Na suhe usne. Usne obrubite olovkom u boji ruža, a nakon toga nanesite ruž i to prvo na donju usnu i to do ruba olovke. Višak uklonite tako da poljubite maramicu.

>> FOTO: 5 čarobnih božićnih kolekcija

3. korak: Na oči nanesite nježno sjenilo nijansu svjetlije od boje kože. Obrubite kapak crnim tušem koji mora bit deblji prema završecima oka, a kad se tuš osuši nanesite maskaru.

Zabava samo za bliski krug
Obiteljsko ili tradicionalno prijateljsko okupljanje također zahtjeva svečanu notu, ali u nešto diskretnijem i blažem obliku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju