Starenje kože u današnje moderno doba počinje već u ranim dvadesetima, stoga stručnjaci savjetuju da se s preventivnim tretmanima protiv naglog starenja treba započeti na vrijeme. A ovaj period nakon zime koja je ostavila i svoj negativan utjecaj na kožu idealan je za početak tretmana. Donosimo 3 najpopularnija

Izlaganje suncu pri čemu sunčeve zrake lome kolagen i elastin u koži uzrokujuje nastanak bora, pušenje koži 'ukida' dovod kisika koji joj treba da bi izgledala zdravo i svježe, dok nedostatak sna koži ne daje dovoljno vremena da obnovi stanice i odradi proces regeneracije, stres u tijelo tjera toksine pri čemu dolazi do pucanja kolagena.

>>5 svakodnevnih namirnica koje uništavaju ten

Svi ovi negativni čimbenici krivci su zbog kojih starenje kože u današnje moderno doba počinje i prije tridesetih.
Stručnjaci savjetuju da se s preventivnim tretmanima protiv naglog starenja treba započeti na vrijeme. A ovaj period prije ljeta idealan je za revitaliziranje  i hranjenje kože.

Period prije ljeta idealan je za revitaliziranje i hranjenje kože lice oštećene brojnim negativnim čimbenicima

>>5 grešaka koje ne želite u svojoj beauty rutini

 1. BIOSTIMULACIJA
Tretman koji djeluje upravo na dubinskom obnavljanju kože, provodi se dermarolerom. Ovaj valjak prekriven je sitnim kirurškim iglicama pri čijem djelovanju ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali živci šalju električne impulse koji okidaju početak procesa zarastanja oštećenja na koži i potiču pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Dermatovenerologinja Ivana Nola ističe kako u dvadesetimna nemamo vidljive simptome urušenja kože, što može zavarati jer dokazano je kako su oni započeli na nekoj molekularnoj razini.

2. KARBOTERAPIJA
Terapija ubrizgavanja ugljičnog dioksida u kožu naziva se novim botoksom jer izravnava bore, otklanja tamne podočnjake i izbjeljuje ožiljke, a iznimni rezultati se postižu u terapiji strija.

Tretman se provodi na način da se određena količina ugljikovog dioksida ubrizga pod kožu, dižući razinu ugljičnog dioksida u tijelu, što je signal za nedostatak kisika, pa tijelo počinje oslobađati više kisika u krvi i poboljšava cirkulaciju.
Istovremeno, ugljični dioksid potiče rast kolagena u stanicama pomlađujući ih na taj način, pa koža postaje punija i znakovi starenja se brišu

3. FILERI I BOTOX
'Filer je rumenilo novog doba, a botox maskara novog doba' kaže Ivana Nola i ističe prednosti ovih invazivnih tretmana koji su sve popularniji među mlađom generacijom.
Popularni fileri od hijaluronske kiseline najčešće se koriste za popunjavanje prvih bora smijalica i za omekšavanje grubih linija lica.

Naime hijarulonska kiselina je tvar koja je prirodno prisutna u našoj koži i pomaže kod hidratacije dajući joj volumen. No kako se njezina količina u tijelu istroši se za dan ili dva potrebno je nadomjestiti i to popularnim filerima.

Sve je veći broj osoba koji žele preventivni botox kako bi smanjili mogućnost stvaranja bora. Ovaj proćišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum specijalno je priređen, daje se u injekciji, u izuzetno malim dozama u mišiće lica kako bi zaustavio stvaranje novih bora.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju