Obojana kosa zahtjeva posebnu brigu i njegu. Napredak u tehnologiji znači da proizvodi uz njegu kose moraju sadržavati suvremene, multi-tasking formulacije koje doista pomažu da kosa dobije živost, sjaj i produženi učinak boje

Više od tri četvrtine žena starijih od 24 godine boji svoju kosu. Bilo da to rade zbog aktualnih modnih trendova ili jednostavno radi promjene, oko 70 posto žena redovito boje kosu jedanput u svakih 4 do 8 tjedana. S vremenom, bojanje može oslabiti kosu, čineći je suhom i nezdravom. Još dodajte neizbježno ispiranje boje i bit će vam jasno zašto zadovoljstvo kosom snažno opada nakon bojanja.

Uspješno bojanje kose zahtijeva da pigment u potpunosti dospije u unutarašnju stijenku dlake kose. Visoke razine pH i peroksidi koriste se da bi se stijenke dlake raširile i dopustile pigmentima da se lakše apsorbiraju jer struktura kose postaje poroznija.

Negativna strana toga je da iznimno važan 'f-sloj' (vanjski prirodni zaštitni sloj kose) ostaje otvoren na poroznoj kosi, te tako dozvoljava boji da se lakše ispere ili izblijedi. Povrh svega, obojena kosa ubrzo postaje oslabljena, bez sjaja i skonija oštećenjima i suhim vrhovima.

Ispitujući strukturu zaštitnog 'f- sloja' Pantene znanstvenici su kreirali inteligentne formule pomoću kojih se na svakoj vlasi kose stvara lagana i nevidljiva zaštitna prevlaka koja imitira 'f-sloj'. Zamjenom ovog sloja, boja se zadržava do 8 tjedana a kosa ostaje jaka, zdrava i otporna na oštećenja.

Razumijevajući kako proces bojanja utječe na kosu, nova Pantene Pro-V Color Therapy kolekcija omogućava vraćanje izgubljenog sjaja i snage kosi. Pantene Pro-V Color Therapy 3 Minute Miracle Ampule pomažu vratiti sve ono što bojanje kose uništava, imitirajući zaštitni sloj kose čine kosu jednako snažnom kao i prije bojanja . Ovaj novi “čarobnjak” je dio Pantene Pro-V Color Therapy kolekcije koja čini obojenu kosu lijepom i sjajnom, ali i snažnom i zaštićenom.

Pantene Pro-V globalni ambasador Sam McKnight donosi tri savjeta za njegu bojene kose.

3 savjeta za njegu obojane kose

Ukoliko je kosa bojana, zašto uopće trebamo proizvode specijalizirane za bojanu kosu?
Unatoč brojnim dostignućima kada su boje za kosu u pitanju, kao što je nova formula koja omogućava manje agresivan tretman, ne postoji dovoljno jasna poruka da će kosa bolje izgledati ukoliko se koriste specijalizirani proizvodi za bojanu kosu duže vrijeme.

Žene znaju koristiti takve proizvode tri tjedna, i nakon toga zaboraviti na posebnu njegu kose i fokusiraju se samo na proizvode za stiliziranje sve do ponovnog bojanja. Nova kategorija proizvoda za njegu bojane kose, Pantene Pro-V Color Therapy njeguje kosu i pomaže da boja traje duže.

Koliko često treba prati bojanu kosu?
Život u urbanoj sredini koja podrazumijeva i zagađeni okoliš zahtjeva češće pranje kose. No, nakon tretmana bojanja kose najbolje je 'preskočiti' pranje dva do tri dana kako biste kosi pomogli da zadrži sjaj i sačuvali boju što duže. Obojanu kosu je najbolje prati samo jednom, a ne dva puta kako mnogi preporučuju.

Postoji li 'it' frizura koja je univerzalna, a ujedno pomaže da bojana kosa izgleda bolje?
Najbolji stil kojim boja dolazi do izražaja je klasični bob, do ramena ili iznad. Takva frizura naglašava sjaj, a 'tupo' rezani vrhovi dobro izražavaju trajnost boje. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju