Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu dobro zna kako malo što tako drastično može promijeniti izraz i izgled lica kao obrve. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća popularne su bile izrazito tanke obrve, a nekoliko desetljeća kasnije s novim ljepoticama poput Beyonce i Jennifer Lopez one postaju guste i naglašene

Dugotrajnim čupanjem obrva uništava se korijen dlačice zbog čega može doći i do trajnog gubitka i razrjeđivanja na nekim mjestima.

Obrve možete učinti gušćima uz make-up, ali i uz trajnije metode poput transplatacije

No gubitak obrva može biti zbog ozljede, bolesti i kemoterapije, a mnogi rietke obrve imaju od rođenja. Koji god razlog bio zahvaljujući novim tretmanima rješenje itekako postoji.

>> U 7 koraka do savršenog make-upa

1. Serumi za obnavljanje obrva i trepavica
Takvi tretmani djeluju na korijen dlake te ga opskrbljuju sastojcima koji ga jačaju, a rezultati su vidljivi kroz nekoliko mjeseci.

2. Trajni make-up
Riječ je o mikropigmentaciji obrva, odnosno iglom impliciranju pigmenata pod kožu poput tetovaže. Sitnim ubodima, prateći prirodan oblik obrva iscrtava se jedna po jedna dlačica dok se ne dobije gust i lijepo oblikovan luk. Efekt traje oko dvije godine.

3. Transplatacija
Trajna metoda koja djeluje baš poput transplatacije kose i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Zdrava vlas kose se izvadi s korijenom te se doslovno presadi na željeno mjesto, točnije na područje obrva. Rezultati se vide već nakon dva zahvata. Jedina mana je ta što se presađene vlasi trebaju redovito šišati jer se ponašaju kao kosa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju