Vjenčanice na tjednima visoke mode uvijek su šećer koji dolazi na kraju revije, kao kruna glamurom i prepoznatljivim rukopisom obilježene kolekcije. Na nedavno održanoj proslavi visoke mode za jesen/zimu 2013. najupečatljivije modele predstavili su Chanel, Elie Saab i Jean Paul Gaultier

Najspektakularniji završetak revije visoke mode uvijek je ona j s raskošnom, romantičnom ili, ovisno o afinitetu dizajnera, otkačenom vjenčanicom. Modni velikani tako budućim mladenkama predstavljaju najdramatičnije verzije toaleta u kojima niti glamur niti raskoš ne poznaju granice.

>> FOTO: Naj vjenčanice za ziherašice i buntovnice

Tako je Chanel u kolekciji nazvanoj 'New Vintage' pokazao toaletu izrađenu od bijelog perja i krzna na leđima ukrašenoj širokom ružičastom vrpcom.

>>FOTO: Vjenčanice dostojne kraljevskog vjenčanja

Dok je veliki Karl zamislio mladu kao bajkoviti poklon, Elie Saab je buduću suprugu obavio delikatnom prozirnom tkaninom ukrašenoj zlaćanim nitima i svjetlucavim aplikacijama u boji starog zlata. Raskoši ove vintage kreacije naglašenog A-kroja pridonio je i besramno dugačak veo kao stvoren za prave princeze i one koje to postaju na jedan dan.

Kao i uvijek, poseban i vrckavog raspoloženja i modne ideologije, Jean Paul Gaultier na pistu je 'pustio' mladenku čija je bijela vjenčanica odličan spoj ženske i muške elegancije. Uvrnuti spoj pjenastog tila i obrnutog smokinga razveselila je romantične duše u potrazi za nešto drugačijom vizijom nježne mladenke.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju