Najiščekivanije vjenčanje u posljednjem desetljeću raznježilo je mnogobrojne ljubiteljice ceremonije ljubavi i raskošnih vjenčanih haljina kakve nose samo princeze. Riječ je, naravno, o kraljevskom vjenčanju princa Williama i Catherine Middleton čija je vjenčanica Alexandera McQueena bila najčuvanija tajna u modnoj povijesti. Ali nakon proteklog vikenda veliki broj budućih mladenki kopirat će dvije sasvim različite vjenčanice

Mjesecima je javnost pokušala otkriti tko će imati čast dizajnirati vjenčanicu desetljeća. Kada se Catherine Middleton napokon ukazala u elegantnoj bijeloj haljini s dva metra dugačkim šlepom svima je zastao dah, dok je za modnu kuću Alexandera McQueena porastao interes vjerojatno više nego nakon smrti slavnog dizajnera.

Do prošlog vikenda ta je grandiozna vjenčanica postala sinonim vjenčanice iz bajke. Ali tada je i kneževina Monako dobila svoju princezu, a boho kraljica Kate Moss vjenčala se za svog rock princa.

Charlene Wittstock se za princa Alberta II. udala u haljini Giorgia Armanija čiji se šlep protezao na čak pet metara. Ukrašena sa Swarovski kristalima zlatnog odsjaja i bijelim biserima izgledala je spektakularno. Za izradu haljine bilo je potrebno 2,500 sati, a na haljinu je ručno pričvršćeno 40,000 kristala i 20, 000 bisera.

>> VIDEO Kate Moss: To je vjenčanica koja oduzima dah

>> VIDEO Princeza Charlene: Dvije haljine i gracioznost za pamćenje

Kate Mosss je i na vjenčanju ostala vjerna svom stilu, ali i prijatelju Johnu Gallianu odbačenom od modnog svijeta.

Ne znamo hoće li romantična i vintage vjenčanica koju je dizajnirao za Kate omekšati stroga modna srca, ali sigurno je su njih dvoje dokazali da i vrlo jednostavna i lepršava haljina vrlo lako može oduzeti dah.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju