Kruna svake kolekcije visoke mode i spektakularni završetak revije uvijek su na tjednima mode vjenčane haljine. Čak se niti u svijetu krpica koji ne pita za cijenu ne usuđuju svi dizajneri na tako ekstravagantan korak, ali oni koji to učine postavljaju još više standarde luksuzne romantike

Pariškom pistom ovog je tjedna prošetalo na stotine metara najskuplje tkanine oživljene u čarobne toalete, ekstravagantne kombinezone, sofisticirana odijela i bajkovite vjenčanice.

Upravo su se vjenčane haljine izdvojile na kraju svake revije, poput završnog dragog kamena u dizajnerskoj kruni. U kolekcijama za proljeće/ljeto svoje su vizije mladenki pokazali Chanel, Elie Saab i Jean Paul Gaultier.

>> 3 vjenčanice kojima je Pariz rekao 'DA'

Najveće iznenađenje bile su Chanelove haljine, i to ne samo zbog hlača skrivenih ispod nekoliko slojeva tila ukrašenog perjem, već zbog otvorenog izražavanja podrške istospolnim brakovima vidljivom zahvaljujući dvjema identično odjevnim mladenkama.

>> Naj vjenčanice za ziherašice i buntovnice

Jean Paul Gaultier svoju je živahnu kolekciju razigrao i svadbenu krinolinu golog trbuha s vanjske strane obogaćenu svjetlucavim nitima, a iznutra sa skrivenom dječicom odjevenom u haljinice upadljivih boja.

Najbajkovitija je bila ipak vjenčanica Elieja Saaba, koja je svoju blistavost i blještavilo dugovala stotinama Swarovski kristalića, a auru starinskog glamura baroknim uzorkom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju