Svakoj ženi mrsko je kada samo dva, tri tjedna nakon bojenja kose ugledati izrast, kada je za novo bojenje još prerano. Na sreću, postoji nekoliko rješenja koji će vam pomoći da prikrijete mrski izrast, a s time i sijede vlasi koje izviruju

1. Koristite šampon za suho pranje kose
Kosu se ne preporuča prati svakodnevno, ali masnoća čini kosu spljoštenom i ističe boju korijena. Tu će pomoći šampon za suho pranje kose koji će upiti višak masnoće s tjemena i zakamuflirati izrast.

2. Ne ističite razdjeljak
Ako kosu uvijek dijelite na istom mjestu, taj dio će se s vremenom izgladiti i postati upadljiviji. Zato pomaknite razdjeljak i izrast će biti manje uočljiv. Prikrit ćete ga i ako nije savršeno ravan.

3. Dodajte kosi volumen
Uzmite mali dio kose s vrha glave i lagano ga natapirajte pomoću češlja. Volumen ćete dobiti i napravite li kovrče pomoću uvijača ili pegle za kovrčanje. Naravno, željeni rezultat ćete lakše postići i pjenom za volumen.

>> 9 beauty pravila kojih se ne treba pridržavati

>> Izrast na kosi i dekolte su aduti Pamele Anderson

5. Napravite svjetlije pramenove
Za prirodniji učinak izaberite boju koja je za jednu ili dvije nijanse svjetlija od vaše prirodne boje kose. Osim što će prikriti izrast, pramenovi će odvratiti pažnju sa sijedih vlasi, a istaknuti toplu, sunčanu boju u vašoj kosi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju