Uredne i lijepe ruke san su svake žene. S obzirom da većina za manikuru teško izdvaja vrijeme i novac, kada dotjerate svoje nokte i ruke do savršenstva učinite sve kako bi takvi i ostali čim dulje. Donosimo 4 najgora neprijatelja manikure

 Sušilica rublja
Ako mislite da čisto rublje i posuđe ne može naštetiti vašem laku za nokte varate se. Izbjegavajte vađenje čistog rublja ili posuđa iz sušilice i perilice odmah nakon sušenja jer visoka temperatura može oštetiti lak na noktima. Pričekajte barem 20 minuta nakon završetka programa.

>> 5 važnih stvari koje nokti otkrivaju o nama

Sredstva za čišćenje
Agresivna sredstva za čišćenje najveći su neprijatelj vaših noktiju, ali i ruku. Agresivne kemikalije isušuju kožu,uništavaju nkte i izazivaju zanoktice, a lijepi sjajni lak na vašim noktima pretvaraju u isušenu masu. Prilikom čišćenja obavezno koristite gumene rukavice.

>> U 5 koraka do čvrstih noktiju bez 'listanja'

Piling za lice i tijelo
Iako je piling prijeko potreban koži jer uklanja mrtve stanice što ju čini mekom i svježom, na žalost sličan učinak ima i na lak na vašim urednim noktima.

Trljanjem će sitna zrnca oštetiti lak posebno na rubovima noktiju. Ako ste došli friško s manikure prije korištenja pilinga ne zaboravite staviti gumene rukavice.

Kreme za samotamnjenje
Umjetni ten puno je zdraviji za kožu od solarija i sunčanja, ali je zato veliki neprijatelj vaših noktiju. Pigment koji će vašu kožu učiniti preplanulom ostaje na rubovima noktiju i stvara žućkasti sloj koji ne izgleda nimalo primamljivo.

I u ovoj situaciji će vam dobro doći rukavice, no ako mislite da nećete uspjeti ravnomjerno nanijeti kremu, nakon nanošenja kreme dobro operite ruke sapunom i to nekoliko puta trljajući kožicu oko i ispod noktiju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju