Kada kažemo da je s vremena na vrijeme dobro napraviti neku promjenu, to se najviše odnosi na frizu. Dosadi li vam dužina ili boja kose, možda je vrijeme za promjenu. Donosimo pet frizura koje jednostavno morate probati, a koje su ovog ljeta pravi hit!

Moderna bob varijanta
Slojevito ošišana kosa vrhova nejednake dužine dati će vašoj frizuri volumen, a neće je pretvoriti u šljem.

Šiške su ošišane do očiju što će dodatno naglasiti kompaktnu bob formu.

Kako bi zadržala formu, ovakvu kratku frizuru treba redovito održavati, a kako bi naglasili slojeve, dovoljno je malo seruma nanijeti na prste, lagano utrljati u vlažnu kosu te osušiti sušilom za kosu.
Kao finalni detalj na vrhove nanesite malo gela ili pjene za kosu.
Uz ovakvu frizuru možete se igrati različitim bojama kose.

Romantična slojevita frizura
Duga ravna kosa najbolje izgleda kada je slojevito ošišana. No takva frizura zahtjeva i poseban pristup.

Kako bi postigli lepršavost i volumen te nevidljive prelaze, kosu treba šišati u što više slojeva, no pritom se ne smiju vidjeti nagli prelazi, a vrhovi ne smiju biti oštro rezani.

Na osušenu ispeglanu kosu, za dodatni efekt nanesite sprej za pojačavanje sjaja kose, ali nemoj te pretjerati kako ne bi zamastili vašu novu frizuru.


Guste šiške
Iako su prije nekoliko godina bile pravi hit, nemojte misliti kao šiške više nisu u modi, dapače, one su savršeni detalj kojim možete osvježiti frizuru.

Guste naglašene šiške ponovno su 'in', a cilj je da prekriju cijelo čelo.
Kako bi frizura zadržala formu na vlažnu kosu nanesite kremu za modeliranje kose te ju osušite sušilom, ali to se ne odnosi na šiške jer one trebaju zadržati volumen te ih nesmijete slijepiti.

Valovita divlja frizura
Valovita kosa naglašena na donjem dijelu  pravi je ljetni hit.
Kako bi vaša kosa postigla maksimalan volumen, gornji sloj kose pustite da naraste kako bi ga dodatno mogli naglasiti romantičnim krupnim loknama.

Za ovakvu frizuru potrebni su vam veliki vikleri koje treba neravnomjerno rasporediti po kosi, a posebno na područje oko lica.

Nakon skidanja viklera, voskom ili modelirajućom kremom za kosu razdvojite kovrče te sprejem za kosu pošpricajte vašu novu frizuru kako bi ostala lijepa i postojana.


Naglašene kovrče
Ako ste sretnica koja ima prirodno kovrčavu kosu, riješite se pegle i krenite u kaciju.

Vratite svojoj prekrasnoj kosi formu kakvu i zaslužuje naglašujući njezinu teksturu i volumen.

Kovrčava kosa po prirodi je suha i 'slamnata' pa kako bi je osvježili na vlažnu kosu nanesite pjenu koja ne sadrži alkohol, a koja će dodatno naglasiti vaše bogate kovrče.
Izbjegavajte sušilo za kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju