Iako svakom licu pristaju drugačija šminka postoje osnovna pravila kojih bi se, želite li izgledati svježe i lijepo, svi trebali pridržavati. Isprobajte savršen proljetni make up u samo 5 koraka

Oči
Na cijeli kapak nanesite nježnu nijansu sjenila u bež ili nježno ružičastoj boji. Olovku za oči nanesite uz rub trepavica, a linija neka bude deblja prema krajevima.

Tamniju nijansu sjenila po želji nanesite na vanjski kut kapka te kratkim potezima lagano razmažite olovku prateći oblik kapka. Unutarnji kut mora ostati svjetliji. Za ekstra dojam na kraju tušem za oči podebljajte liniju oka uz rub trepavica. Što se boja tiče ovog proljeća možete se zaigrati ljubičastim, zelenim i smeđim nijansama.

>> U 4 poteza do proljetnog smokey eyes efekta

Podloga
Baza dobrog make-upa je podloga koja prikriva nepravilnosti poput mrlja, podočnjaka i prištića. Tijekom toplijeg vremena teške pudere bi trebalo izbjegavati jer ispod gustog sloja koža ne diše i brzo se masti.

Preporuka su BB kreme koje sadrže UV zaštitu, kožu čine hidratiziranom a ten je ujednačen i blistav. Tekstura je lagana i ne ostavlja masni trag. Kremu nanesite na cijelo lice i vrat, a korektorom korigirajte prištiće i podočnjake.

>> U 7 koraka do savršenih obrva

Trepavice

Trepavice istaknite maskarom koja se nanosi u dva sloja. Prvi sloj nanesite aplikatorom od korijena trepavica u tankom sloju, a drugi dugim i sporim pokretima po cijeloj dužini trepavice.

Ten
Jagodice naglasite bronzerom koji se nanosi debelim kistom ispod jagodične kosti. Budite umjereni kao ne bi izgledalo pretjerano.

Svjetlo ružičasto rumenilo nanesite na same jagodice i to od sredine oka prema uhu što će vašem licu dati svježinu. Pomoći će vam osmijeh jer na taj način možete vidjeti detaljan oblik vaših jagodica.

Usne

Uz naglašene oči odgovara i ruž boje mesa ili zagasito ružičasto sjajilo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju