Jeste li znali da je ovalno lice najljepši oblik kojem pristaje svaka frizura? S obzirom da rijetko koja žena se može pohvaliti ovalnim licem tekstura, boja i volumen kose vaši su saveznici, a uz odgovarajući pristup i nekoliko frizerskih trikova vaše lice može izgledati savršeno te vizualno 'mršavije'

Prije nego se odlučite promijeniti frizuru vrlo je važno da definirate oblik vašeg lica. Bilo da imate okruglo, četvrtasto ili izduženo lice ono što je važno je da postignete ovalni efekt jer upravo ovaj oblik s kojim se može pohvaliti rijetko koja žena smatra se idealnim (omjer širine i duljine lica je 1,5: 1).

Dužina
Što se dužine kose tiče žene okruglog lica te naglašene čeljusti trebale bi izbjegavati frizuru do brade. Optimalna duljina kratke frizure trebala bi biti na pola puta između brade i ramena, a duge preko ramena pa sve do polovice leđa.

Ovalno lice je najljepši oblik kojem pristaje svaka frizura

Preporuka je slojevito ošišana kosa jer ona također omekšava crte lica, dok ravna jednake duljine lice čini okruglim i naglašenim.

>> Probajte! Napitak za mršavljenje s 0 kalorija i tonu energije

Šiške
Iako su vrlo popularne šiške nisu za svakoga. Stručnjaci upozoravaju kako bi one ravne i guste trebale izbjegavati žene četvrtastog i okruglog lica jer ga one dodatno proširuju.

No to ne znači da ih trebate eliminirati u potpunosti. Naprotiv, stepenaste šiške ili one nešto dulje, koje se na krajevima lica stapaju s ostatkom kose odličan su odabir.

Razdjeljak
Iako frizeri preporučuju da kosa mora imati prirodan pad igra s razdjeljkom vrlo je važna. Žene srcolikog i okruglog oblika lica trebale bi izbjegavati razdjeljak po sredini i isprobati onaj na stranu jer to će im vizualno izdužiti lice. Ako vašoj kosi fali volumen razdjeljak napravite na stranu, ali na strani suprotnoj od prirodnog smjera rasta kose.

Boja
Želite li osvježiti izgled i kosi dati dimenziju odaberite pramenove. Oni ne moraju biti jako izraženi već tek iznijansirani.

Igra sjenama omekšava crte lica. Visoke i krupne žene, primjerice, trebale bi izbjegavati svjetlo plavu jednobojnu frizuru te radije posegnuti za toplijim, smećkastim nijansama.

>> A koje šiške pristaju vašem licu?

Tekstura
I tekstura kose značajno utječe na izgled zato je vrlo važno čime tretirate kosu i to počevši od šampona preko regeneratora pa sve do kozmetike za kosu kao što je gel, lak ili vosak.

Ne pretjerujte s regeneratorom jer on opušta vlasi i tanku kosu čini beživotnom i opuštenom jer ravna, ispeglana kosa pristaje samo ženama ovalnog ili izduženog lica. Isto vrijedi i za lak za kosu. Frizure s volumenom su dobro došle jer smanjuju lice, no pretjeranim tapiranjem i podizanjem kose, pogotovo oko tjemena glava izgleda puno veća.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju