Želite li da lak na vašim noktima potraje što dulje ne morate posegnuti za skupim preparatima ili dugotrajnom manikurom već se pridržavajte ovih 5 jednostavnih pravila koji doista djeluju


1. Pripremite nokte

Nokti, kao i koža, imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, no upravo ta masnoća skraćuje vijek laka na noktima. Želite li napraviti dobru pripremu koja ne isušuje nokte na komadić papirnatog ručnika nanesite malo octa te njome dobro istrljajte nokte od vrha pa sve do kožice.

Lakovi za nokte koji u sebi sadrže sitna zrnca poput glitera, sedefa ili šljokica puno su trajnija i jednostavnija za održavanje

>> Unikatni lak za nokte gotov u 2 poteza

2. Nanesite sjajnu bazu
Baza za laka za nokte nije skupa i dobar je odabir, no neka ona bude sjajna, umjesto mat. Sjajna površina će djelovati poput ljepila te će na sebe bolje povezati vaš omiljeni lak za nokte i time ga učiniti otpornijim.

3. Metalik boje traju dulje
lakovi za nokte koji u sebi sadrže sitna zrnca poput glitera, sedefa ili šljokica puno su trajnija i jednostavnija za održavanje. Iako se skida puno teže, takav lak će sigurno potrajati duže od običnog. Ako baš i niste ljubitelj svjetlucavog laka odaberite što tamniju nijansu koja neće toliko istaknuti sjaj ili pak u svjetlucavi lak ulijte malo običnog u boji koja vam najviše odgovara, dobro ga protresite i dobili ste originalnu i trajniju nijansu.

>> U 4 koraka do savršenih noktiju

4. Rashladite nokte
Toplina lak čini rijetkim, a hladnoća ga zgušnjava, kako u bočici, tako i na noktima. Planirate li lakirati nokte učinite to daleko od radijatora. Nanosite li lak na hladnom mjestu bolje će se fiksirati uz nokat ili bazu te samim time će potrajati dulje. Isto tako, lak sat vremena prije korištenja stavite u hladnjak, tako ćete ga lakše i urednije nanijeti.

5. Preskočite kupanje i tuširanje
Želite li da vaš lak čim dulje ostane sjajan i neoštećen, nanesite ga tek nakon kupanja ili tuširanja. Topla voda nikako ne pogoduje svježe nalakiranim noktima jer nagla promjena temperature i para mijenjaju strukturu laka te on može popucati. Pridržavajte se pravila: Nakon lakiranja nema kupanja!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju