Trend u izboru frizure koji je obilježio godinu iza nas je pixie frizura za kojom su u želji za velikom stilskom promjenom posegnule brojne zvijezde, do tada vlasnice dugačkih pramenova. Razmišljate li i sami o kratkoj frizuri, koja slovi kao simbol snage i odvažnosti, donosimo zakone koje trebate znati prije negoli se odlučite na veliki rez

1. Vrijeme utrošeno za održavanje kratke frizure ovisi o obliku šišanja
Na prvi pogled čini se kako s kratkom kosom nema puno brige, no kratke frizure često traže neočekivano puno vremena što uvelike ovisi o obliku šišanja. Stoga prije negoli se odlučite skratiti kosu konzultirajte se s frizerom kakav stil najbolje odgovara i vašim životnim navikama.

2. Kratka kosa zahtjeva češće održavanje
Redovito šišanje neizbježno je za održavanje kratke kose. U prosjeku za uredno stiliziranu kratku kosu frizera treba posjetiti najkasnije svakih 6 do 8 tjedana.

>>Pixie: Frizura čija je popularnost porasla za 500 puta

3.Oblik lica uvjetuje izgled kratke frizure
Trokutasto lice ne trpi frizure s previše kose na vrhu glave koja ga čini širim nego što zaista jest. Duži pramenovi na vratu, a kratki na sredini glave najbolje pristaju ovom obliku lica

Ovalno lice trpi apsolutno sve vrste kratkih frizura. Poigrajte se primjerice s trendi pixie frizurom kakvu nosi Jennifer Lawrence.

Okruglom licu pristaju kratke frizure koje izdužuje lice, kosa bi u tom slučaju na bočnim stranama glave trebala biti kraća nego li na vrhu.

Četvrtasto lice prirodno je strogo i ublažiti ga mogu mekani rezovi škarama, pramenovi se trebaju nadopunjavati, izbjegavajte stroge rezove.

Holivudske ljepotice najbolji su primjer za odabir idealne kratke frizure po obliku lica:

4. Proces dok kosa ponovno naraste zahtjeva veliki trud
Kosu je najlakše odrezati, dok je situacija s njezinim ponovnim puštanjem da izraste puno dugoročnija i mukotrpnija. No straha nema jer današnje tehnike šišanja su itekako uznapredovale, frizure se lako mogu prilagoditi svakom stupanju rasta kose. No u ovom slučaju budite spremni na učestale odlaske kod frizera.

5. Termin 'loš dan za frizuru' kratka kosa ne podnosi
Kada je u pitanju kratka kosa, lošeg dana za frizuru ne smije biti na repertoaru. Dugačku kosu u ovom slučaju spašavaju konjski rep, punđa ili pletenica no kod kratke kose u obzir dolazi samo stiliziranje. Dobra strana priče je kako si s kratkom kosom možete priuštiti jutarnje pranje za koje vam ne treba puno vremena, sušenje traje kratko, a s malo gela među dlanovima u par minuta stignete napraviti super frizuru.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju