Izgled lica na kojemu je naglašena prirodnost i svježina spada među najteže izazove u šminkanju. Već sezonama nude ili 'goli' izgled s dolaskom toplijih dana postaje najtraženiji odabir čak i na glamuroznim događanjima. Sačinjavaju ga blago uokvirene oči otvorenog pogleda, prirodno rumeni obrazi i vlažne usnice. Kako pravilno naglasiti konture lica i prirodnu ljepotu otkrivamo u šest koraka


1. Hidratantna krema
Početak svakog dobrog i temeljitog make upa-a je nahranjena koža za što je zaslužna kvalitetna hidratantna krema. Na čistu kožu nanesite kremu u tankom sloju i pustite par minuta da se upije, na ovaj način koža će biti blistava i prirodno sjajna. Trik koji osvježava lice je malo nanesene kreme na vrhove jagodica nakon što ste završili šminkanje.

>>5 proizvoda za dašak proljeća u kupaonskom ormariću

2. Tekuća podloga za polovicu nijanse tamnija od boje tena
Prilikom nanošenja podloge na lice za nude ili goli izgled važno je odabrati što laganiju teksturu tekućeg pudera za nijansu tamniju od prirodne boje tena. Podlogu nanesite s bočnih strana čela, na čeone kosti, ispod jagodičnih kostiju, podno donje usne i na podbradak te mali sloj s bočnih strana nosa. Ostale dijelove lica tj. na sredinu čela, nosa i brade nanesite highlighter. Na ovaj način stvorit ćete vizaulno naglašene crte lica, uz prirodno osjenčane konture. Završni potez napravite uz korektor koji je potrebno nanijeti samo na podočnjake.

Za 'goli' izgled lica primarna je lagana tekstura podloge, istaknute konture lica, te obrazi i usnice u prirodnim nijansama breskve ili ružičaste boje rumenila



3. Oči decentno naglašene smeđim nijansama sjenila
Za prirodno uokvirene oči koristite bijelu ili olovku boje kože na rubu donjeg kapka. Na ovaj način otvorit ćete pogled i stvoriti odmoran izgled. Na kapak nanesite sjenilo u dvije tople, smeđe nijanse. Za naglašen pogled uz rub vanjske strane gornjeg kapka točkasto nanesite smeđu olovku za oči. Maskara u dva sloja sasvim je dovoljna za naglašene trepavice.

4. Uredno počešljane obrve
Ključnu ulogu 'golog' izgleda lica čine obrve, one trebaju biti uredno počešljane s minimalno nanesenih preparata. Ukoliko imate rjeđe obrve za popunjavanje praznih površina koristite olovku za nijansu svjetlije od prirodne boje dlačica i prilikom iscrtavanja pratite njihov prirodan rast.

5. Balzam za usne ili sjajilo u duetu s korektorom
Ruž u prirodnoj boji ili nijansirano sjajilo nikako neće izgled učiniti prirodnim kao što će to stvoriti kvalitetan balzam za usne. Reparativni balzami hrane površinu kože, i stvaraju zaglađeni sloj koji vizualno usne čini prirodno punijima. Trik vizažista za prirodan izgled usana je tanki sloj korektora preko kojeg je potrebno nanijeti malo prozirnog sjajila.

6. Rumenilo u nježnim nijansama breskve
Prirodan izgled nepotpun je bez rumenila, koje je kada je u pitanju nude izgled neophodno jer na licu stvara najbrži efekt prirodnosti. Nijansa rumenila treba biti između ružičaste i boje mesa za vlasnice blijedog tena, dok je nijansa breskve idealna na tamnoputoj koži. Rumenilo uvijek nanosite na kraju šminkanja, počevši od vrha jagodica i brzim potezom razvučeno prema sljepoočnicama.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju