Njegovana i zdrava kosa u svakom ženskom dnevniku beauty rutine zauzima visoku poziciju. Osim sjaja i prirodnog izgleda najpoželjniju frizuru opisuju volumen i gustoća, no često se zbog pogrešne njege ili vrste šišanja stvara kontraefekt. Tanku i beživotnu kosu nikako ne želimo, a takvom je čini ovih 7 greški

1. Pogrešno korištenje regeneratora
Previše regeneratora kosu čini masnom i teškom, a nanošenje na cijelu vlas otežava postizanje volumena. Stoga regenerator nanesite tek toliko da raspetljate kosu. Druga velika greška koja vlas čini tanjom, a frizuru spljoštenom je nedovoljno isprana kosa nakon upotrebe regeneratora. Naime kosu treba ispirati dok voda ne bude potpuno bistra, a jednom tjedno preporuča se korištenje šampona za dubinsko čišćenje kako biste spriječili nakupljanje ostataka.

Sušenje kose dužinom rasta oduzima volumen frizure, kako bi kosu učinili gušćom sušite je na način da glavu zabacite prema dolje

>>Što boja kose otkriva o vama?

2. Ravnanje vrhova kose peglom
Uloga pegle za kosu je izravnavanje vlasi nakon čega kosa inače izgleda tanja nego što zaista jest. No detalj koji ravnu kosu čini tanjom i beživotnom, te razdvaja pramenove je peglanje vrhova vlasi. Trik koji pomaže u izbjegavanju takvog efekta je uvijanje vrhova prema unutra nakon čega će kosa izgledati bujnija i gušća.

3. Ravno odrezana kosa
Dugačka ravno rezana kosa je teška i njezina masa povlači vlas prema dolje, oduzimajući joj na taj način bujnost. Najlakši način za postizanje gušće i voluminozne frizure je slojevito šišanje koje će uokviriti lice i kosu učiniti bujnijom.

4. Kosa istanjena žiletom
S obzirom na alate koji se koriste postoje i mnogobrojne tehnike šišanja. Osim škarama brojni frizeri koriste žilet, no on dobar efekt stvara samo na gustoj i čvrstoj kosi. Stanjivanje normalne vlasi žiletom smanjuje njezin volumen i stvara oštre vrhove zbog čega kosa izgleda tanka, a frizura beživotna.

5. Izbjegavanje pjene za kosu
Bez obzira na koji način sušite kosu, bilo peglanjem, četkom ili sušenjem na zraku, bez korištenja pjene ona će izgledati tanjom nego što doista jest. Pjena za kosu trik je kojim ćete stvoriti volumen i bujnost, a frizura će izgledati prirodno. Osnovno je pravilo da pjenu nanesete na korijen i vrhove dok je kosa mokra.

Previše regeneratora kosu čini masnom i tankom, a nanošenje na cijelu vlas otežava postizanje volumena

6. Sušenje kose dužinom njenog rasta
Sušenje kose od korijena prema vrhovima, točnije ravno dužinom vlasi oduzima prirodan volumen i bujnost frizure. Kako bi kosu učinili gušćom sušite je na način da glavu zabacite prema dolje, toplim zrakom sušite korijen a vrhove raspuhujte hladnim zrakom. Na ovaj ćete način izbjeći stvaranje elektriciteta i vlasi će se odvojiti jedna od druge čime će frizura biti voluminoznija.

7. Bojanje kose u samo jednu nijansu
Prirodno svaka kosa u sebi sadrži i do nekoliko nijansi osnovne boje,  a ukoliko je bojite u samo jednu nijansu ona izgleda tanka i pomalo dosadna. Rješenje su neke od najnovijih načina bojenja kose poput flamboyage ili ombré tehnike pri čemu se vlas boji u nekoliko nijasni osnovne boje. Osim ovih tehnika izvrsno rješenje uz koje će vam kosa oživjeti su pramenovi za nijansu svijetliji od vaše prirodne boje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju