Božićni ugođaj i tople priče u blagdansko vrijeme susrećemo na svakom koraku. Doslovce u šetnji gradom, pogled na izlog može vas odvesti u maštovitu bajku ispunjenu dječjim maštarijama ili pak prikazati obiteljsku toplinu u nekonvencionalnom ozračju u kojemu su djedove božićnjake i sobove zamjenjuju maskirane vile i plahutave meduze. Krenite s nama u razgledavanja najljepših europskih božićnih izloga

1. Selfridges
Rečenica Georgea Bernarda Shawa 'ne prestajemo se igrati jer starimo, već starimo jer se prestanemo igrati' bila je glavna misao vodilja kreativaca zaduženih za uređivanje izloga robne kuće 'Selfridges'. Dvadeset i sedam velikih staklenih kutija poput kuće za lutke udomile su luckasti svijet fantazije za odrasle.

2. Chanel
Uvijek odmjeren i prožet elegancijom, 'Chanel' svijet je izlog obojio u bijelo. Pored božićnih jelki koje djeluju kao da su izrađene od uštirkanih stolnjaka, poziraju lutke odjevene u cruise kolekciju za ljeto 2011. godine dokazujući kako u svijetu visoke mode ne postoje nikakva granice.

3. Stella McCartney
Modni potpis Stelle McCartney uvijek garantira urbani i jednostavan look, lišen pretjeranih i nepotrebnih ukrasa. Takav definitivno nije njezin božićni izlog nakićen svim tipičnim božićnim simbolima poput crveno-zlatnih lampica u obliku jelena, sobova i kičastih kuglica.

4. Prada
Talijanski sinonim elegancije, modni brend 'Prada' svoju je božićnu viziju smjestio u fresknu sliku pozivajući se na kolekciju za proljeće/ljeto 2011. godine nazvanu 'minimalni barok'. Poput slike ovaj će stakleni prozor u svijet talijanske visoke mode pozvati raskošnom odjećom i već poznatim modnim dodacima s logom ove modne marke.

5. Liberty
Baš kao što se i John Galliano za božićno drvce inspirirao bogatim podmorjem, isto je učinila i robna kuća 'Liberty'. Poput halucinogenog svijeta Tima Burtona, ovaj je izlog s 'pomaknutim' motivima poput lebdećih meduza i dramatičnih stajlinga ističe 'prekrasno divlji Božić'.

6. Louis Vuitton
Louis Vuitton u prvi je plan postavio haljine koje bi se mogle naći na najraskošnijim zabavama na svijetu obasjavajući ih mekanim svjetlom iz papirnatih orijentalnih lampi.

>> Zavirite pod zadovoljnu jelku i osvojite hrpu nagrada

>> FOTO: Neobičnim božićnim drvcima protiv tradicije

7. Ralph Lauren
Elegancija inspirirana smokinzima i dandy izgledom dio je božićnog izloga Ralpha Laurena koji ističe tradicionalne, ali i luksuzne vrijednosti naglašene bocom šampanjca i najfinijim raskošnim puloverima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju