U sjeni kraljevskih vladara stoljećima su bile njihove supruge, čija neupitna važnost se tek kroz povijest pokazala presudnom u brojnim odlukama za narod. Danas je njihova uloga cijenjena i istaknuta, no za njihovo približavanje i obožavanje od velikih masa uvelike je pridonijela medijska eksponiranost. Kraljevne su u popularnosti dostigle i holivudske zvijezde, za što je zaslužna njihova ljepota i stil vrijedan divljenja i obožavanja

 

1. Grace Kelly
Obitelj Grimaldi još slavnijom je učinila glumica Grace Kelly, profinjene ljepote i besprijekornog stila vladala je desetljećima. Njezina djeca, dostojno su je naslIjedila posebice starija kći princeza Caroline inače obožavateljica mode koju vole velikani poput Karla Lagerfelda i Jean Paula Gaultiera. Carolinina kći Charlote nimalo ne zaostaje za obiteljskim ljepoticama, modna kuća Gucci odabrala ju je za zaštitno lice i time njezinu ljepotu približila masama. 

2. Catherine Middleton
Najeksponiranija pripadnica britanske kraljevske obitelji Catherine Middleton, na samom početku preuzimanja krune preuzela je i teret nasljednice obožavane princeze Diane. No pučanka Catherine toplinom se uspjela približiti narodu, dok je stilskim odabirima uspjela raspametiti Britanke. Kraljicu reciklaže sunarodnjaci cijene posebice zbog privrženosti  domaćim dizajnerima u izboru toaleta.

>>Princeza koja u stopu slijedi Catherine Middleton

3. Španjolska princeza Letizia
Najhvaljenija europska plemkinja Španjolka Letizia nije plave krvi, po zanimanju je novinarka i iza sebe već ima jedan brak zbog čega je dugo trebalo da je se prihvati kao novog člana kraljevske obitelji. Krasi je prirodna ljepota i elegancija, dok pomno biranim bajkovitim toaletama u svečanim i skladnim kombinacijama u dnevnim prilikama redovito zasjeda na sam vrh liste najbolje odjevenih pripadnica plave krvi.

4. Jordanska kraljica Rania
Pri vrhu liste najljepših žena svijeta već dugi niz godina ime je jordanske kraljice Ranie. Humanitarka koja se bori za bolji položaj žena u arapskim zemljama posebno je hvaljena po svom stilu. Uspijeva jednako zabljesnuti u protokolarnim kao i u neformalnim prilikama.

5. Šeika Mozah al Missned
Neobična, egzotična ljepota krasi Šeiku od Kartara, čiji je i tradicionalan način oblačenja s modernim elementima jedan od najviše hvaljenih. Neizostavan turban na glavi njezin je zaštitni znak, ali prije svega činjenica kako je jedina žena koja se ističe u arapskom svijetu. Ne nosi tradicionalni muslimanski veo, sudjeluje u političkom i društvenom životu zemlje, te je uključena i u rad katarske vlade.

6. Princeza Olga od Savoje
Manje poznata, ali vrlo zanimljiva je princeza Olga od Savoje po rođenju izdanak grčke obitelji u egzilu. Tipičan grčki profil u kojem je nos dominantan prepoznatljivi je detalj na markantnom licu princeze koja njeguje vrlo osebujan način odijevanja.

7. Bugarska princeza Rosario
Podrijeklom Španjolka udana za princa Kyria, princeza Rosario od Bugarske spada u red najljepših pripadnica plave krvi. Bivša manekenka rijetko se kada eksponira u javnosti, to čini jedino kada je u pitanju njezin veliki prijatelj modni kreator Valentino, čija je muza već godinama.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju