Devetnaestogodišnji transrodni model iz Tuzle Andrej Pejić snimio je naslovnicu za magazin Dossier koja je zasmetala poznatom američkom lanacu knjižara Barnes & Noble

Crno-bijela fotografija na kojoj Andrej ima gola prsa krasi naslovnicu magazina Dossier koji pokriva teme iz mode, kulture i dizajna, a ukoliko izdavač želi ovo izdanje zadržati na policama knjižare Barnes & Noble morat će izdanje umotati u tamnu foliju kako bi sakrili fotografiju.

>> Transrodni Andrej Pejić zablistao u vjenčanici

>> Ekscentričan Andrej Pejić zaštitno lice Marca Jacobsa

Objašnjene koje je stiglo iz knjižare kaže kako Andrej na fotografiji izgleda kao žena iako se zna da je muškarac i za njih je to neprihvatljivo.

Iz Dossiera tvrde kako će to smanjiti prodaju časopisa te ne vide razlog za prikrivanje fotografije na kojoj Andrej pozira raskopčane košulje te s viklerima na glavi.

'Čest je slučaj da se na naslovnicama pojavljuju goli muškarci, tako je i s Andrejom stoga tu ne vidim problem. Amerikancima je nezgodno što je na fotografiji muškarac koji u licu izgleda kao žena', pojašnjava Skye Parrott, kreativni direktor i suosnivač Dossiera.

Andrej je ove godine zablistao na reviji Jean Paula Gaultuiera, dizajnera koji uvijek bira najzanimljivija lica za svoje revije te snimio kampanje za Marca Jacobsa, revije za Johna Galliana i Rafa Simmonsa te editorial za talijanski, turski, francuski i japanski 'Vogue' koje su mu omogućile munjeviti dolazak na 16. mjesto najutjecajnijih modela na svijetu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju