Premršave manekenke nezdravog, ispijenog izgleda ponovno su se našle u prvom planu. Riječ je o modnoj reviji luksuznog branda Erdem koji je svoju novu kolekciju predstavio na londonskom tjednu mode. Taman kada se činilo da će ove godine proći bez rasprave o premršavim modelima dogodila se revija koje je podsjetila na vječni modni problem

Tjedni mode koji su trenutno u punom zamahu, predstavili su kreativne i luksuzne kreacije kojima ćemo se inspirirati sljedeće sezone.

No, ono što sigurno nećemo kopirati je izgled manekenki koje ili opasno graniče s anoreksijom ili su pokleknuli i opasno zašli u područje te bolesti.

Najočitiji primjer na londonskom tjednu mode dogodio se na reviji modne kuće Erdem na kojoj se posebno isticala švedska manekenka s londonskom adresom i porijeklom iz naših krajeva Chloe Memisevic.

Njezin ispijen izgled uznemirio samo Samanthu Cameron, suprugu britanskog premijera koja je reviju promatarala iz prvog reda već i udruge posvećene problemu pretjerane mršavosti.

>> I najveći su pokleknuli: Obline stižu na modne piste!

>> Veličina 42 je idealni konfekcijski broj

'Nakon godina borbe protiv ovog iskrivljenog trenda ponovno smo na nuli. Ovo je još jedan korak u nazad i to je doista sramota' izjavila je predsjednica udruge Susan Ringwood.

Modna kuća Erdem nije imala nikakav komentar na navedene kritike i optužbe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju