U sklopu jesenskog regionalnog sajma mode Fashion.hr Industrija koji će se pod pokroviteljstvom dm-a, od 30. rujna do 2. listopada 2011. godine održati na Zagrebačkom velesajmu, posjetitelje i sudionike očekuje niz atraktivnih sadržaja

Zanimljive kreativne radionice, interaktivne tematske diskusije i edukativni paneli, projekcije modnih filmova, dnevne modne revije te 119 izlagača iz cijele regije te subotnji noćni šoping ono je što očekuje posjetritelje i zaljubljenike u modu.

Ove sezone posebna pozornost posvećena je interaktivnom kutku sajma, pod nazivom Kabinet, u kojem će sudjelovati brojni uvaženi govornici iz Hrvatske i regije - poznati dizajneri, modni urednici i kritičari te predstavnici modne scene, industrije, znanosti i tržišta.

O sličnostima i različitostima u modnoj industriji te budućnosti mode u pojedinim zemljama regije saznat ćemo u zanimljivoj diskusiji relevantnih predstavnika. Svoja iskustva u odnosu mode i medija podijeliti će pojedinci koji kroz različite internetske kanale svakodnevno otkrivaju prednosti razvijanja modnih koncepata u skladu s globalizacijom.

Vrlo interesantna rasprava očekuje nas i na temu 'Biti stilist'. S kojim se izazovima stilisti svakodnevno susreću, što točno podrazumijeva njihov opis posla te kako se afirmirati u svijetu mode, raspravljat će poznati hrvatski stilisti i modni fotografi.

>> Fashion.hr najavljuje: Martina Felja otkriva ženino najljepše JA

Koje su prednosti, a koji izazovi s kojima se svakodnevno suočavaju mlade djevojke u svijetu modelinga, otkrit će nam poznati hrvatski modni agenti te uspješni sadašnji i bivši modeli u razgovoru na temu 'Biti model'.

Eksplozija modnih blogera koja se u posljednje tri godine dogodila na svjetskom tržištu rezultirala je brojnim raspravama o njihovoj kritičkoj kompetenciji. O poziciji modnih blogera u regiji i njihovom utjecaju na modnu scenu saznat ćemo kroz temu posvećenu ovom globalnom fenomenu u razgovoru s nekima od najpopularnijih modnih blogera u regiji.

Svakodnevni program na sajmu uključuje i različite kreativne radionice u kojima će priliku za aktivno sudjelovanje imati i sami posjetitelji. Na taj način svi zainteresirani imat će priliku direktno naučiti zanimljive tehnike šivanja, izrade nakita i slično. Osim u klasičnom predstavljanju, izlagači će svoje modele posjetiteljima predstaviti i kroz dnevne modne revije.

Programski sadržaj na ovosezonskom sajmu mode Fashion.hr Industrija koncipiran je po uzoru na svjetska događanja sličnog tipa, s ciljem približavanja različitih segmenata modne tematike široj javnosti te omogućavanja interakcije između svih subjekata na sajmu, od samih dizajnera i izlagača, preko gostiju, govornika i samih posjetitelja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju