Od kada je postala članica kraljevske obitelji Catherine Middleton je pod povećalom medija koje najviše zanima njezin stil. Sve što vojvotkinja odjene postaje hit te u trenu nestaje s polica. I dok su njezine modne kombinacije gotovo uvijek dočekane s oduševljenjem, Catherine bi mogla osvježiti ormar s cipelama. Upravo u tome će joj pomoći studenati s engleskog Sveučilišta De Montfort

Šest studenata s prestižnog britanskog sveučilišta ima čast dizajnirati cipele za vojvotkinju te joj svoje ideje predstaviti na Dan žena, 8. ožujka kada će Catherine u društvu kraljice Elizabete II.  posjetiti Leicester, mjesto gdje se sveučilište nalazi.

>> Catherine Middleton u haljini s motivom retro tapeta

>> Bosanska dizajnerica kreirat će za Catherine Middleton

Akcija je pokrenuta kako bi se osvježio stil vojvotkinje od Cambridgea koja je svojim stilom i odjevnim kombinacijama osvojila Veliku Britaniju, no i svijet. I dok kod odabira odjeće odlično balansira između komercijalnih brendova te skupocjenih dizajnera, pomoć pri odabiru cipela je više nego dobrodošla. Catherine najradije nosi platforme i cipele brenda LK Bennett, a u posebnim je prigodama rado birala one s potpisom Jimmy Choo.

'Moja ideja uključuje nešto elegantno i ženstveno jer je takva i Kate Middleton', rekla je studentica Tabatha Duffield čija će cipela biti s visokom potpeticom i izrezbarena cvjetnim uzorkom.

Španjolski brend Mascaro koji izrađuje i balerinke Pretty Ballerina dobio je krajem prošle godine posebnu narudžbu iz ureda Catherine Middleton te je par koji je vojvotkinja nosila na božićno jutro izradio posebno za nju.