Na dodjeli nagrada 'Zlatni globus' kao jedna od najljepših glumica izdvojena je Charlize Theron. Kao da njezina platinasta kosa, ženstveno lice te tijelo božice nisu bili dovoljni za savršenu sliku, stilisti i modni magovi glumičinu su ljepotu obogatili s 8 milijuna dolara

Prije svakog izlaska uživamo u odabiru odjeće koja će nas istaknuti u gomili te modnih dodataka prilagođenima stajlingu i našem karakteru.

Veseli nas i nanošenje šminke kojom ćemo prekriti ostatke umornog tjedna te vratiti život u naše obraze i usne, naglasiti pogled te tako konkurirati za ljepoticu večeri.

>> I vi biste izgledali kao Halle Berry za 4 milijuna kuna

>>FOTO: 13 haljina koje čekaju na Oscara

Tako otprilike funkcioniraju i glumice A liste prije izlaska na crveni tepih. Ali s dvije bitne razlike – neograničenom modnom ponudom i budžetom bez limita. Koliki neograničen izbor pri tome imaju pokazat ćemo vam na primjeru stajlingu Charlize Theron na dodjeli nagrada 'Golden Globe'.

Najskuplju odjeću i nakit ne mogu si priuštiti niti najplaćenije filmske zvijezde

HALJINA I TORBA
Delikatna haljina boje pudera s potpisom Christiana Diora košta 30.000 dolara. Oskarovka ju je dobila na posudbu, kao i pismo-torbicu istog dizajnera po cijeni od 20.000 dolara.

ŠTIKLE
Givenchyjeve štikle iz kolekcije za proljeće/ljeto 2012. u ovlaštenim trgovinama moći će se nabaviti za 1,150 dolara, no gospođica Theron dobila ih je besplatno.

NAKIT
Najskuplja stavka svakako je nakit draguljarske kuće 'Cartier' čiji su blistavi dijamanti na Charlize bili samo tu posebnu večer.

Vintage traka za kosu: 2,5 milijuna dolara
Naušnice od bijelog zlata i dijamanata: 76,525 dolara
Vintage broš: 1,5 milijuna dolara
Prsten od platine i dijamanata: 3,95 milijuna dolara

ŠMINKA
Vizažist Christiana Diora Shane Paish svoje usluge naplaćuje 1,500 dolara, a proizvodi koje je koristio 251 dolar. Taj je trošak pokrila kozmetička kuća Christian Dior.

 

KOSA
Frizer Enzo Angileri svoje usluge naplaćuje 400 dolara, a cijene korištenih preparata za njegu i oblikovanje kose 79 dolara. Te je troškove vjerojatno pokrio filmski studio Paramount Pictures.

Takve si troškove za stvaranje modne bajke mogu priuštiti samo najkomercijalniji filmski projekti. Troškovi dotjerivanja Nicole Kidman na filmskom festivalu u Rimu 2007. godine na predstavljanju niskobudžetnog filma 'Fur' studio je koštalo oko 100.000 dolara.

'Više bi nam se isplatilo da Nicole nije reklamirala film' tom je prilikom izjavio jedan od direktora filmskom studija.

Svaki puta kada ćete se zapitati 'pa kako mogu tako dobro izgledati?' prisjetite se da u njihovu korist, osim nebrojenih tretmana ljepote, rade milijuni neplaćenih dolara i vojske stilista.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju