Revija koja je privukla najviše pažnje prvog dana Tjedna visoke mode u Parizu bila je ona modne kuće Dior. Osim što ona garantira vrhunski estetski doživljaj, dodatni interes za tu modnu predstavu bio je izostanak Johna Galliana, prvi u posljednjih 15 godina

Prije nego li su se upalili reflektori na početku revije modne kuće Dior u muzeju Rodin u Parizu, napetost se mogla rezati krojačkim škarama.

Osim što su se napeto iščekivali novi modele iz kolekcije visoke mode, po prvi puta nakon 15 godina ih nije potpisivao John Galliano, već njegov dugogodišnji suradnik Bill Gaytten.

Premda se on niti približno ne može nositi s teatralnošću imidža i izgleda dizajnera optuženog za antisemitističke napade, njegove se kreacije grandioznošću i razigranošću lako mogu nositi s prepoznatljivim Gallianovim potpisom.

>> FOTO: Gallianova posljednja revija za Dior

>> Dior suspednirao Johna Galliana zbog antisemitskih uvreda

Grafičke kreacije s daškom pop arta, romantične haljine raskošnih slojeva poslaganih poput latica ruže ili nježnih školjki te glam kolorističke toalete u stilu 80-ih bili su dovoljni da modni svijet odahne znajući da Diorova tradicija ima sigurnu budućnost te da nema potrebe za suzama tužnog klauna Poirotta, inspiracijom za raskošnu haljinu boje leda prikazanu na finalu revije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju