Radnja serije 'Igra prijestolja' koja je zaludila svijet smještena je u fiktivno mjesto i vrijeme s referencijama na mitsko doba i srednji vijek, no frizure i make-up iz serije iznenađujuće su prikladni za moderno doba i u trendu ovog proljeća kada se nose izražene - podebljane obrve, strogo istaknute jagodične kosti i eterično opletena kosa. U nekoliko minuta i vi se možete pretvoriti u omiljene ženske likove kraljicu Cersei ili Daenerys Targaryen, a mi vam otkrivamo kako

Šminka u stilu 'Igre prijestolja':

1. Na cijelo lice ravnomjerno nanesite primer koji će ga pripremiti za podlogu, sakriti nepravilnosti i dati mu blistavost. Potom nanesite tekući puder.

2. Pomoću četkice i kreme za sjenčanje nekoliko tonova tamnije od boje tena, oblikujte obraze tako da osjenčate dio tik ispod jagodične kosti oštrim ravnim potezom, a na kraju jagodične kosti napravite krivulju i povucite dolje do usta.

3. Bijelo-srebrnkasto sjenilo nanesite na predio sljepoočnice, vrh jagodične kosti i sredinu nosa.

4. Kistićem za češljanje obrva počešljajte obrve prema gore te ih podebljajte smeđom olovkom. Završite s gelom za obrve koji će ih 'ukrutiti'.

5. Na sredinu gornjeg kapka nanesite mat neutralno sjenilo. Namažite trepavice maskarom, ali umjereno.

6. Usne lagano ispunite svijetlo ružičastom olovkom, a potom nanesite ruž neutralne ružičasto smeđkaste boje.

7. Za kraj, kako bi boja obrva bila što sličnija boji kose (u ovom videu to je zagasito crvenkastosmeđa boja kose) kistićem za češljanje obrva nanesite sjenilo koje je svjetlijeg tona od kose, ali što sličnije boje. Finiširajte s još malo gela za obrve.


Frizura u stilu 'Igre prijestolja':

1. Podijelite kosu u pramenove i pomoću pegle napravite lagane valove koji počinju negdje kod ušiju, a vrhovi su izostavljeni. Pramenove uvijajte u istom smjeru.

2. Za izradu pletenice uzmite gornji prednji dio kose i sa svake strane napravite pletenicu koja počinje malo više od sredine čela. Ispletene pletenice malo olabavite prstima krenuvši od vrha do kraja pletenice. Uzmite obje pletenice i spojite ih odostraga na sredini.

3. Pomoću češlja izdvojite dio kose iznad spojenih pletenica i prebacite ga preko djela gdje su pletenice spojene koji će tako ostati skriven.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju