Drugi dan Dreft Fashion Weeka Zagreb posjetitelji su uživali u revijama triju domaćih dizajnerica, otkačene Ane Kujundžić, urbane Artiđane Ane Ćavar i nosive Kristine Burje, te Londonskim dizajnerima, blizankama Felder, Louisu de Gami i The Rodnik Bandu by Philip Colbert

Drugu večer Dreft Fashion Weeka pratila su brojna poznata lica Lejla Filipović, Vanja Mamić, Antonija Šola, Snježana Mehun, Sanja Doležal, Neven Ciganović, Kaliopi, Amir Kazić Leo, Nada Abrus, Ronald Braus, Lupino i Fabijan Komljanović sa suprugom Adrijanom.

Splitska dizajnerica Ana Kujundžić predstavila je svoju kolekciju inspiriranu mediteranom, dok je Artiđana by Ana Ćavar ideje za kolekciju pronašla u geometrijskim oblicima i njihovoj asimetričnosti. Kristina Burja predstavila je svoju marku Krie Design, kobinaciju elegantnih i nosivih odjevnih predmeta.

Kolekcija 'The Transformation Collection' sestri Felder, kombinacija je chica, grungea i ženstvenosti koja je upotpunjena pernatim ukrasima na ramenima, a sastoji se od kratkih haljina i suknji na kojima je i osobni potpis sestri Felder – zakovice i kožni detalji.

>> Lejla Filipović: Osmijeh je njezin najljepši ukras

>> Dreft Fashion Week: Što će se nositi iduće sezone?

>> Poznati na tjednu mode: Tko je nosio što?

Louis De Gama je predstavio kolekciju za samopouzdanu, snažnu ženu koja ima mišljenje i koja se ne boji izraziti ga. De Gama se zahvalio na gostoprimstvu te izjavio da se već osjeća kao počasni građanin. Iznenađenje večeri pripremio je The Rodnik Band by Philip Colbert, ekscentrični neozbiljni londonski dizajner, koji je održao i mini koncert dok su manekenke hodale pistom, što je njegov zaštitni znak. Haljine koje su prikazali su otkačene i na sebi imaju print stvari iz svakodnevnog života: pisoara, konzerve juhe, pečenog jaja... Publika je s Colbertom do zadnje note pjevala pjesmu čiji stihovi poručuju 'Feel Good, Dress Good' što je i službeni slogan DFWZ kampanje.

Kolekcije londonskih dizajnera koji su nastupili na drugoj večeri pronašli su svoje kupce i u Hrvatskoj. U British Fashion Shopu britanske ambasade vladala je gužva, te su kolekcije stranih dizajnera naišle na veliki odaziv hrvatskih modno osviještenih dama. VIP gost DFWZ Ivan Rodnic – Facehunter održao je 1. blogger konferenciju, a poslije toga predstavljena je njegova knjiga Facehunter u izdanju Algoritma.

Što nas očekuje trećeg dana DFWZ-a?
Zadnjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb posjetitelji će moći uživati u kolekcijama hrvatskih dizajnera Ivane Popović, Tonija Rica, Martine Sporiš i Natalije Smogor, dok će se hrvatskoj javnosti po prvi puta predstaviti modni dvojac Fyodor Golan koji je svoj zanat izučio radeći u studiju Alexandra Mc Queena, madridski umjetnik Carloz Diez i Aminaka Wilmont, londonsko-švedski modni dvojac koji će predstaviti kolekciju inspiriranu divljim životinjama te će, zbog toga, noge manekenki izgledati kao kopita.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju