Budućnost magazina već je počela, i to 24. veljače u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade kada je prvi put u Hrvatskoj na svodovima dvorane izvedena kreativna vizualizacija zvana 4D videomapping

Otkad je davne 1693. u Velikoj Britaniji otisnut prvi ženski magazin The Ladies' Mercury - pramajka svih današnjih glossy izdanja, stvari se nisu mnogo promijenile. Priče o odnosima, modi, stilu života otisnute na dvije dimenzije žene su oživljavale svojom bujnom maštom i sposobnošću da urone u svijet papirnatih magazina. Kako je to izgledalo, pogledajte ovdje.

A onda su se 318 godina kasnije stvari naglo promijenile jer su i ženski magazini poželjeli iskušati čaroliju pokretnih slika. Štoviše, za razliku od kinodvorana koje već odavno koriste moć 3D efekata, čak su otišli korak dalje, izišli iz četiri zida te osvojili fasade zgrada, livade pa čak i nebo.

Naime, kad je modna kuća Ralph Lauren prošle godine projicirala 3D slike na zgradama New Yorka i Londona (tzv. 4D videomapping), bio je to opipljiv dokaz kako će izgledati budućnost mode i modnih magazina. Leteće torbice veličine omanjeg svemirskog broda, cipele i čizmice koje vas mogu odnijeti gdje god poželite, savršen spoj glazbe, mode, uzoraka, pokreta i mirisa. I potpuno demokratski pristup luksuznoj modi jer to znači da svi mogu sudjelovati u spektakularnoj hipnozi.

A 24. veljače budućnost je stigla i kod nas. Točnije, u Smaragdnu dvoranu zagrebačkog hotela Regent Esplanade, gdje je Adria Media slavila poziciju tržišnog lidera u segmentu glossy magazina u Hrvatskoj. Cosmopolitan, Elle i StoryBook osvojili njegove svodove i u nekoliko minuta dočarali svu snagu triju brendova u modnom i lifestyle svijetu.

Kreativni magovi koji stoje iza 4D videomappinga zovu se Dorijan Kolundžija i Mitar Marinović, vlasnici kreativnog kolektiva Galerije 12+ te predavači na fakultetima. Dorijan, naime, predaje na sveučilištu Megatrend u Beogradu, a Mitar na sveučilištu Metropolitan također u Beogradu.

Inače, dečki su specijalizirani za nove medije, vode tim koji pokriva širok spektar interaktivne umjetnosti, programiranja, dizajna, videa i 3D animacija, vizualnih efekata te videoprodukcije. Ovi beogradski umjetnici bili su umjetnički direktori mnogih velikih manifestacija, poput otvorenja Univerzijade u Beogradu, a neke od njihovih radova pogledajte na www.galerija12.com.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju