Visoka moda ne ide baš uvijek ruku pod ruku s ekološkom osviještenošću. Upotreba krzna i kože, kao i rastrošnost u službi luksuza diže kosu na glavi zelenim i društvenim aktivistima s kojima dizajneri, barem povremeno, žele zakopati ratnu sjekiru. Jedan od takvih je i modna kuća Yves Saint Laurent koja je izradila torbu od reciklirane plastike i fair-trade pamuka i ponudila je za cijenu od 9.000 kuna

Luksuz i ekologija ne nađu se često na istom putu niti u krugu istih ljudi, ali s vremena na vrijeme kuće visoke mode pokažu svoje osviješteno lice te izbace proizvod koji će pozdraviti njihove mušterije jednako kao i kritični aktivisti.

Upravio to je napravila modna kuća Yves Saint Laurent koja je izradila posebnu ediciju kultne The Muse Two torbe. Kolekcija od 60 torbi nazvana Muse Two Artisanal Recycled izrađena je od reciklirane plastike te fair-trade pamuka izrađenog u Burkini Fasso.

>> S logom Louis Vuittona i vreće za smeće postaju torbe

>> VIDEO: Bono Vox za Afriku i Louis Vuitton

No, cijena tog modnog dodatka nije baš previše fer prema novčanicima kupaca koji će za nju trebati izdvojiti 1.700 dolara, odnosno 9.000 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju