Svijet mode je ujedno svijet prestiža, nadmetanja, spletki, no i savršenih kreacija, odličnih ostvarenja i nažalost velikih tragedija. Sve to dogodilo se u svijetu mode tijekom godine koja je na izmaku, a koju je svakako obilježila smrt modnog velikana Alexandera McQueena koji će ostati zauvijek nezamjenjiv

Premijera filma 'A Single Man'

Redateljski prvijenac dizajnera Toma Forda u kojem glume Julianne Morre i Colin Firth je jednostavno oduševio. Britanski glumac je ostvario odličnu ulogu, dizajner je pokazao kako osim za modu ima talent i za rad iza filmske kamere, a premijera filma u Londonu okupila je slavne i modno osviještene Kate Moss, Biancu Jagger, Evu Herzigovu, Stellu McCartney i Thandie Newton.

>> Julianne Moore: Seksi u 50. i bez botoksa

Smrt Alexandera McQueena

11. veljača će ostati zapamćen kao sivi dan u svijetu mode. Razlog je smrt četrdesetogodišnjeg dizajnera Alexandera McQueena koji je pronađen mrtav u svom stanu u Londonu. Osebujan, obožavan i poseban, McQueen je stvarao nešto posebno, drugačije i neponovljivo, a u suzama je ostavio mnoge zaljubljenike u modu koji su rado i često nosili njegove radove.

>> McQueen: Uzeo kokain, prerezao zapešća pa se objesio!

>> VIDEO: Björk napisala pjesmu za film o Alexandru McQueenu

Posljednja kolekcija Alexandera McQueena

Tjedan dana nakon McQueenove tragične smrti objavljeno je kako će njegova posljednja kolekcija biti prikazana na tjednu mode u Parizu. Modni stručnjaci i urednici prestižnih časopisa imali su prilike vidjeti 15 radova koji su još jednom posvjedočili njegovom velikom talentu.

>> VIDEO: Tko je uspio zasjeniti nedodirljivu Naomi?

>> VIDEO: Agneys na koljenima, a Naomi u suzama

Humanitarna revija Fashion for Reliefe

Humanitarno modno događanje u organizaciji supermodela Naomi Campbell pod nazivom Fashion for Relief ove je godine bilo posvećeno Haitiju i preminulom dizajneru McQueenu. Njemu u čast po pisti su prošetale Kate Moss, Naomi i McQueenova muza Annabelle Neilson.

Chanelova revija jesen/zima 2010./2011.

Potrebno je mnogo kako bi se impresioniralo pomalo razmaženu modnu publiku, a veliki Karl Lagerfeld je uspio napraviti baš to. Publiku na Chanelovoj reviji za jesen/zimu 2011. koja je održana u sklopu pariškog tjedna mode ostavio je bez daha santom leda izrađenom od kombinacije snijega i leda koja je dopremljena iz Skandinavije.

Emanuel Ungaro vrati ostaru slavu

Nakon nekoliko turbulentnih sezona Ungaro je ponovno vratio staru slavu. Nakon velikog propusta koji je brand napravio s problematičnom Lindsay Lohan i zaposlio ju kao umjetničku savjetnicu, povratak Gilesa Deacona na tu poziciju značio je ponovni uspjeh za ovaj brand, a revija koju je Ungaro održao u rujnu u Parizu bila je pun pogodak.

>> VIDEO: Senzualne darkerice u Ungarovom kolorističkom vrtu

Kratka kosa Emme Watson

Hermiona je odrasla, a iz plahe no odvažne bezjakinje pretvorila se u samosvjesnu mladu ženu koja zna što želi. Pogotovo kad su u pitanju moda i stil.

>> Drastična promjena frizure Emme Watson

>> VIDEO: Emma Watson s usnama vrele višnje

Oduševila je u kolovozu kada je na Twitter stavila svoju fotografiju s kratkom kosom. Emma Watson i njezina nova frizura toliko su oduševili da su završile na naslovnici Voguea!

Lanvin za H&M

Najluksuznija modna suradnja komercijalnog lanca trgovina H&M je ona s Lanvinom. Lanvin je sklapanja ovog posla objasnio riječima: 'Zaintrigirala me ideja da H&M učinim luksuznim, više nego da Lanvin postane običan!'

>> VIDEO: Luksuzni Lanvin po pristupačnim H&M cijenama

>> Lanvin se zaigrao s cijenama H&M-a

Tom Ford ponovno kreira za žene

Nakon što su u njegovim kreacijama glumci Daniel Craig i Brad Pitt mamili uzdahe, Tom Ford je svoju pažnju odlučio pokloniti i ženama. Ove je godine predstavio svoju prvu kolekciju namijenjenu ženama koje znaju tko su te smatra kako ih baš to čini modnim ikonama.

>> Konačno: Beyonce u kreaciji Toma Forda

Zato je odabrao Beyonce, Julianne Moore i Lauren Hutton koje su zajedno s modelima prošetale u njegovim kreacijama pred svega stotinjak odabranih sretnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju