Rijetko koji kozmetički proizvod ima takav ikonografski status kakvim se može pohvaliti crveni ruž. Seksepilan i klasičan, uvijek u modi, obavezan je dio beauty asortimana svake žene

Crveni ruž naglašava ne samo žensku senzualnost i ljepotu, već i njezinu smjelost da naglasi svoje atribute bez sramežljivost ponekad skrivene u nježnim ružičastim nijansama ruževa i decentnih sjajila.

Boja strasti na usnama nije više rezervirana samo za večernje i svečane prigode. Zbog prebogate palete nijansi kao i tekstura ruževa u njemu možemo uživati bez obzira na prigodu.

No, zbog intenzivnosti crvenih pigmenata potrebno se pridržavati određenih pravila uz koje nećemo izgledati ako cirkuski klaun već profinjena zavodnica.

1. Budući da se crveni ruž ili sjajilo imaju sklonost 'razlijati' izvan rubova usana, usne je potrebno obrubiti olovkom koja bi trebala biti u što sličnijoj nijansi ruža

2. Kako izabrati pravo nijansu? Ako vam put vuče na ružičastu boju, bolje će vam odgovarati crvene koje pomalo vuku na ljubičastu, dok će djevojkama s žućkastom kožom bolje odgovarati toplije crvene sa smećkastom bazom. Ružičasto-crvene i narančasto-crvene idu odlično uz maslinastu put. U pravilu klasična crvena ide dobro sa svim nijansama kože.

3. Uz ovako upečatljive usne šminku na ostatku lica svedite na minimum. Blago-ružičasto rumenilo i maskara na trepavicama bit će sasvim dovoljni. Lak za nokte također bi trebao biti blijedo-ružičaste nijanse ili boje pudera. Ukoliko se ipak odlučiti za crvenu boju neka ona bude što bliža onoj koju imate na usnama.

>> Do zavodljivih usana u pet koraka

>> Ako je kriza neka je s ružen na usnama

4. Ukoliko se 'bojite' upečatljivosti crvenog ruža izaberite sjajilo u toj nijansi. Lakše se nanosi, usnama daje prozračnost ne gubeći pri tome na svom zavodljivom karakteru. No, upravo mat ruževi, gotovo baršunaste teksture, pravi su klasik kojeg volimo još iz zlatnog doba starog Hollywooda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju