Sada već davne 1992. godine izabrana je prva miss Hrvatske Elena Šuran. Laskavu titulu najljepše osvojile su i Fani Čapalija, Branka Bebić i Anica Martinović. No gdje su te ljepotice danas i zašto se imena misica izabranih u posljednjih nekoliko godina više ne pamte?

Mnoge mlade Hrvatice sanjaju o tome kako nose lentu najljepše, no čini se kako je u Hrvatskoj došlo do općeg zasićenja izborima ljepote.

Imena prvih misica još uvijek se pamte dok ove posljednje izabrane vrlo brzo nakon izbora padaju u zaborav.

Razlog tome je lošija kvaliteta izbora, manja investicija u natjecanja kao i veliki broj sličnih događanja koja se organiziraju doslovno u svakom hrvatskom gradu, ali i selu.

Prvom službenom Miss Hrvatske davne 1992. godine izabrane je Elena Šuran koja se brzo povukla s javne scene.

Isto je učinila i autorica legendarnog 'It's ok' odgovora Fani Čapalija. Po mnogima jedna od najljepših misica udala se, ali i razvela od nogometaša Ivice Mornara, a iako se povukla s javne scene, gotovo da i ne postoji osoba koja za nju nije čula.

Branka Bebić je uspjela uskladiti posao i karijeru, ali također dalje od modnih pista. Iako njezin prvi brak s pjevačem Sandijem Cenovom nije uspio, Branka je ljubav pronašla s poduzetnikom Hrvojem Krstulovićem s kojim ima dvoje djece i vodi zajedničku tvrtku.

Najuspješnija hrvatska misica na svjetskom izboru ljepote je Anica Martinović. Ova dugonoga ljepotica zaljubila se u nogometaša Roberta Kovača s kojim je i dan danas u sretnom braku. Anica je i majka troje djece koja su, kako kaže, razlog njezina dobrog izgleda.

I dok je Vanja Rupena uspjela izgraditi manekensku karijeru, Martini Novosel, Ivani Petković i Andreji Čupor to nije pošlo za rukom.

Martina je svoje prezime zamijenila u Todorić i potpuno nestala iz javnosti, Ivana ima svoju producentsku kuću, a Andrejino se ime najčešće veže uz njezine ljubavne veze s poznatim muškarcima.

Bivša misica Lejla Šehović koja je 1998. godine zbog navodnih nepravilnosti skoro ostala bez krune danas živi u bračnoj idili s Tarikom Filipovićem.

Upravo nakon Lejle sve je postepeno krenulo nizbrdo. Iako se teško prisjetiti tko je sljedeći osvojio krunu, jedna od najmlađih natjecateljica bila je i Rajna Raguž koja je diplomirala na fakultetu Političkih znanosti i trenutno radi u struci.

Misica koju je vrlo teško zaobići je svakako Aleksandra Grdić. Nakon izbora Alex se počela baviti manekenstvom i do danas je viđamo po svim javnim događanjima.

Ivana Ergić ostala je zapamćena po kratkoj kosi, ali i navodnoj vezi s Ivanom Balićem.

I Maja Cvjetković voli sportaše, a medijsku pozornost trenutno plijeni još nepotvrđenom vezom s bivšim nogometašem Davorom Šukerom.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju