Dizajnerica Ksenija Vrbanić primila se zanimljivog posla, naime ovih dana kreira haljinu za scenografkinju Harry Pottera. Tako će zahvaljujući Stephenie McMillan prvi puta u povijesti, crvenim tepihom nagrada Oscar prošetati haljina sa hrvatskim potpisom piše portal Fashion.hr

Mjesec veljača već je standardno stresan i pun obaveza za dizajnericu Kseniju Vrbanić i njezin XD Xenia design brend. Tek što se vratila iz Dusseldorfa gdje je svijetu predstavila kolekciju za jesen/zimu 2012./13., dizajnerica je spakirala kofere i otputovala na PURE sajam u London na kojem je imala ugodan posjet.

>> 13 haljina koje čekaju na Oscara

>> Proljeće u znaku mode i Cro A Portera

Dizajnericu i njezin tim je naime posjetila Oscarom nagrađivana scenografkinja filmova o Harryju Pottera, 'Nothing Hilla', 'Engelskog pacijenta', 'Čokolade' i brojnih drugih blockbustera - Stephenie McMillan koja je na nedavno održanim BAFTA nagradama nosila kreaciju s potpisom XD Xenia design. Oduševljena novom kolekcijom i haljinom u kojoj je blistala na BAFTA nagradama, Stephenie je odlučila i na Oscare nositi kreaciju dizajnerice Ksenije Vrbanić.

Dizajnerica se trenutno nalazi u Londonu, a za portal Fashion.hr je potvrdila  da priprema haljinu te kako je jako veseli ova suradnja.

'Naravno da me veseli. Stephenie je bila i na sajmu i oduševljena je našom kolekcijom za iduću hladnu sezonu. Što se tiče haljine, ona je na Oscare mislila imati isti dizajn kao i na BAFTA nagradama, samo drugu boju, no rekla sam da ćemo joj napraviti nešto posebno. Pa ipak je to crveni tepih nagrade Oscar! Za par dana joj šaljem haljinu jer ubrzo putuje u L.A. Nisam bila uopće svjesna kakva je ona faca jer kad nam je to rekao buyer kod kojeg ona i inače već dugo kupuje XD mislila sam - jedna od mnogih... Ali kad smo u Londonu shvatili da svi znaju za nju i što je sve radila bilo mi je jako drago što smo dio toga. U Londonu smo gledali dodjelu BAFTE i mislili da će ipak ona odnijeti pobjedu, no nije nažalost. '

Tako će zahvaljujući Stephenie McMillan prvi puta u povijesti, crvenim tepihom nagrada Oscar prošetati haljina sa hrvatskim potpisom. Čestitamo dizajnerici na ovom uspjehu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju