Frizerski novitet za kojim se čeka u redu diljem svijeta i kojeg su najveće promotorice brazilske manekenke, metoda je uklanjanja ispucalih vrhova kose prilikom koje dužina vlasi ostaje očuvana. 'Velaterapia' je naziv hit tretmana koji traje dva sata i izvodi se pomoću plamena svijeće

Velaterapia ili rezanje svijećom najnoviji je tretman u frizerskim salonima diljem svijeta za koji je potrebno izdvojiti oko 1.100 kuna. Cijena je to za dva sata koliko traje inovativna metoda uklanjanja ispucalih vrhova pomoću svijeće, odnosno plamena kojim se spaljuju mrtvi i razlistali vrhovi.

Velaterapia je brazilska metoda uklanjanja ispucalih vrhova rezanjem svijećom, pri čemu dužina kose ostaje netaknuta



Na taj način folikula kose postaje otvorenom za obnavljanje preparatima poput regeneratora i maski, a ono što tretman čini posebno popularnim je netaknuta dužina kose nakon uklanjanja vrhova.

Tretman se sastoji od nekoliko koraka, prvi je podjela kose na sitne pramenove, potom uvijanje prstima svakog pramena pojedinačno nakon čega frizer brzim pokretima svijećom prelazi preko vrhova i uklanja mrtve dijelove kose. Kosa se potom ispire i natapa preparatima za obnovu i hranjenje vlasi.

Frizeri se za popularnu metodu posebno obučavaju, a obnavljanje vlasi  preporuča se svakih 10 do 12 tjedana. Popularne brazilske manekenke i vlasnice raskošnih pramenova, poput Alessandre Ambrosio, Gisele BundchenIsabeli Fontane najbolje su promotorice hit metode.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju