Ugled Michelle Obame u modnom se svijetu često uspoređuje s onim koji ima Jacqueline Kennedy. Dok je francuska prva dama Carla Bruni oličenje francuske decentnosti i elegancije, supruga američkog predsjednika ne boji se intenzivnih boja, printeva ili pak voluminoznih kreacija. To je dokazala i na službenom posjetu kineskog predsjednika Hu Jintaoa Bijeloj kući

Na službenom posjetu kineskog predsjednika Hu Jintaoa Bijeloj kući, Michelle Obama ponovno se istakla kao jedna od modno najhrabrijih prvih dama.

Iako etiketa britanskog modnog huligana Alexandera McQueena nije često u njezinoj garderobi, za ovu je priliku odabrala dugačku narančastu haljinu s njegovim potpisom.

Toaletu s velikim cvjetnim motivom te neobičan kroj obilježilo je i za političke protokole netipično jedno otvoreno rame.

Michelle Obama se još od predsjedničke kampanje svoga supruga istaknula kao žena čiji stil zadovoljava sve uvjete koje nameću strogu službeni protokoli.

No njega je obogatila osobnim pečatom koji je stvorila uz pomoć do tada manje poznatih dizajnera poput Isabel Toledo ili Jasona Wua čiji su se etno-glamurozni motivi savršeno uklopili u njezin doživljaj multikulturalne mode.

>> VIDEO: Michelle Obama kao plesna kraljica

>> Michelle Obama zasukala ruke u povrtnjaku

Ljubitelj mnogih pripadnika showbizz svijeta Azzedine Alaïa te sinonim za novi jednostavan i sofisticiran američki stil Michael Kors također se redovito nalaze u kovčezima na mnogim putovanjima američke prve dame.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju