Što je dovelo Istanbul na popis top deset gradova za najbolji shopping na svijetu? Vrhunski dizajnerski lažnjaci. Gucci, Chanel i Prada vrište sa svih strana, a tko su sve kupci?

Više od milijun turista nakon što razgleda Aju Sofiju, glasovitu bizantsku crkvu, te Plavu džamiju uputi se prema prijestolnici falš robe Kapali čaršiji, najvećem natkrivenom bazaru na svijetu u kojem se nalazi oko 7 000 trgovina.

Iako bi muškarci možda u 3 dana pregledali ponuđenu robu, ženama ni tri mjeseca ne bi bilo dovoljno, pogotovo ukoliko imaju fetiš na dizajnerske torbice.

Nude se svi modeli najvećih modnih kuća, od klasika do novih kolekcija. Valentino, Versace i Jimmy Choo tek su neka od najzvučnijih imena čije lažnjake možete kupiti na Kapali čaršiji.

No, budući da je Louis Vuiton najviše na udaru inspekcije, logo je gotovo uvijek okrenut kako se ne bi primijetio već na prvi pogled.

Neki od tih lažnjaka vrhunski su divljaci kako im tepaju mnoge Hrvatice. Proizvedeni su u Turskoj i izrađeni od najbolje kože koštaju stotinjak eura, dok bi u Parizu za takav original morali izdvojiti nekoliko tisuća eura više.

Kupci su nerijetko i nogometaši koji najčešće kupuju upravo Louis Vuiton te Hermes. Salma Hayek, Morgan Freeman i Harrison Ford također su viđeni na ovom bogatom i šarolikom buvljaku.

Razliku ne mogu primijetiti ni naše najveće modistice, a to znaju naše Balabanke, Cvitanovićke i slična ekipa.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju