Strije koje nastaju zbog stanjenja gornjeg dijela kože muče kako one s viškom kilograma tako i mršavice. Do sada im nije bilo lijeka, ali razvoj laserske tehnike navodno je doskočio i toj dosadnoj pojavi na koži

Nova laserska terapija navodno može ukloniti i do 75 posto strija koje zahvaćaju i tijela onih koji paze što jedu te se redovito bave sportom.

Devet od deset žena ima strije - uglavnom kao posljedicu trudnoće, dakle u predjelu trbuha i bokova. Ipak, zbog viška kilograma ove nepoželjne linije se pojavljuju i na butinama i grudima, pa mnoge dame izbjegavaju dekoltee i kratke suknje. No, i one koje su naglo smršavile bore bitku s tim nepoželjnim linijama.

Ni muškarci nisu imuni na strije koje u njihovom slučaju nastaju uglavnom na leđima, ali i na rukama, tamo gdje je nekada bio triceps, posebno ako se nabaci višak kilograma.

Do sada su strije bile nerješiva enigma - kilogrami mogu otići, ali linije kao svjedoci nekadašnje debljine ostaju.

Novi laser, punog naziva Luks 1540, već je u upotrebi u SAD, ali mu se predviđa brzo širenje po svjetskim tržištima. Osim tih izduženih brazdi na koži, može tretirati i druge probleme nastale na koži poput ožiljke od operacija, akni te raznih mrlja na koži.

Sve je, kažu njegovi tvorci, potpuno prirodno. Laserski zraci griju predviđeno mjesto i zapravo potiču tijelo da razvije sasvim novo tkivo. Do sada poznate metode nisu imale rezultate. Kod strija su zakazali razni tipovi lasera i drugih aparatura.

>> Strije - ženski i muški problem

>> Njegom kod kuće uništite celulit

Luks bi trebalo da daje rezultate već nakon četiri tretmana. 'Kliničke studije pokazuju da su strije pacijenata tretiranih ovim laserom nestale u prosjeku od 51 do 75 posto, otkriva za 'Deutsche Welle' doktor Moris Adato koji je predvodio tim istraživača. On dodaje da tretmani nisu bili bolni i da nisu omeli pacijente u njihovim dnevnim aktivnostima. Set terapija ovim laserom košta oko 1.500 eura.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju