Francusko izdanje poznatog časopisa namijenjenog dekoraciji i oplemenjivanju životnog prostora, pozvao je dizajnera Jean Paul Gaultiera da uredi stan u centru Pariza. Dekorirao ga je minimalistički, prozračno i, naravno, s prugicama

Francusko izdanje poznatog časopisa za dekoraciju i oplemenjivanje prostora 'Elle Decor', u centru Pariza je unajmio stan od 250 kvadratnih metara kako bi pozivao poznate kreatore da sudjeluju u njegovom uređenju.

Stan iz snova smješten pored Eiffelovog tornja već su prema svojim kreativnim vizijama uređivali Christian Lacroix i Martin Margiela. U najnovijem broju 'Elle Decora' na red je došao i na vrckavog dizajnera, Jean Paul Gaultiera.

Minimalistički i prozračno, glavna su obilježja stana s potpisom Gaultier u kojem dominira njegov zaštitni znak, mornarsko plave prugice.

Zidovi, podovi i namještaj u sobama su prekriveni plavo-bijelim prugama, a odmor od njih dizajner predlaže u prekrasnom vrtu doslovno pekrivenog biljkama

Naime, u vrtu je sav namještaj prekriven lišćem i bršljanom, a tu je i stablo pod kojim se može potražiti hlad u vrijeme pariških ljetnih vrućina.

Ipak, spavaću sobu veliki kreator je zamislio nešto drugačije. Na krevetu se nalazi lutka čija je haljina zapravo prekrivač, a čitava soba gotovo da je prekrivena jastučićima. Sve je napravljeno od vrhunske tkanine kombinirane sa čipkom.

>> VIDEO: Vruća meksička siesta u modnom Parizu

>> Je li Gaultier doista uvrijedio žene?

I dok Tom Ford režira filmove, njegovi kolege manje ili više uspješno uređuju stanove. Modnim kreativcima izazova očito nikada nije dovoljno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju