Francusko izdanje poznatog časopisa namijenjenog dekoraciji i oplemenjivanju životnog prostora, pozvao je dizajnera Jean Paul Gaultiera da uredi stan u centru Pariza. Dekorirao ga je minimalistički, prozračno i, naravno, s prugicama

Francusko izdanje poznatog časopisa za dekoraciju i oplemenjivanje prostora 'Elle Decor', u centru Pariza je unajmio stan od 250 kvadratnih metara kako bi pozivao poznate kreatore da sudjeluju u njegovom uređenju.

Stan iz snova smješten pored Eiffelovog tornja već su prema svojim kreativnim vizijama uređivali Christian Lacroix i Martin Margiela. U najnovijem broju 'Elle Decora' na red je došao i na vrckavog dizajnera, Jean Paul Gaultiera.

Minimalistički i prozračno, glavna su obilježja stana s potpisom Gaultier u kojem dominira njegov zaštitni znak, mornarsko plave prugice.

Zidovi, podovi i namještaj u sobama su prekriveni plavo-bijelim prugama, a odmor od njih dizajner predlaže u prekrasnom vrtu doslovno pekrivenog biljkama

Naime, u vrtu je sav namještaj prekriven lišćem i bršljanom, a tu je i stablo pod kojim se može potražiti hlad u vrijeme pariških ljetnih vrućina.

Ipak, spavaću sobu veliki kreator je zamislio nešto drugačije. Na krevetu se nalazi lutka čija je haljina zapravo prekrivač, a čitava soba gotovo da je prekrivena jastučićima. Sve je napravljeno od vrhunske tkanine kombinirane sa čipkom.

>> VIDEO: Vruća meksička siesta u modnom Parizu

>> Je li Gaultier doista uvrijedio žene?

I dok Tom Ford režira filmove, njegovi kolege manje ili više uspješno uređuju stanove. Modnim kreativcima izazova očito nikada nije dovoljno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju