U svijetu se koriste razni nazivi bazaar - flea market, trash and treasure markets, jumble sale, bring and buy sale, juna bazzar, Marché aux puces.Zagrebački Bazaar najveći je buvljak urbanog karaktera u Zagrebu i okolici, a prema dosadašnjem broju prijava - jesensko izdanje bit će najbrojnije dosad!

Bazaar se odvija sezonski, pa tako nakon proljetnog i ljetnog dolazi jesenski koji će se održati u Kvartu (stara klaonica u Heinzlovoj ulici) u subotu 6. listopada od 11 do 18 sati.
Ulaz na Bazaar je besplatan.

Prema dosadašnjem iskustvu na Bazaaru se mogu naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, odlični komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi, mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora i slično.

>> Torbe koje nas mame s modnih pista

No, prije od marketa, Bazaar je primarno platforma za mlade umjetnike, umjetničke grupe, dizajnere i kreativce koji imaju priliku predstaviti svoj proizvode, pa je tako veliki izbor nakita, odjeće, raznih modnih dodataka, torbi i lampi jedinstvenog dizajna smišljenog od strane velikog broja mladih kreativnih ljudi.

>> Od oronule do ulickane fotelje u nekoliko koraka

Na prva dva Bazaara sudjelovalo je ukupno preko 400 izlagača, a procirkuliralo preko 3500 posjetitelja. Prostor u kojem se Bazaar održava, napuštene industrijske hale i hodnici kompleksa bivše klaonice u centru grada pridonose samom događanju i daju mu posebnu atmosferu. Bazaar se održava subotom uz cjelodnevno druženje na kojem možete popiti i pravu tursku kavu, probati kolače, slastice, vegansku hrana i ostale delicije.

Bazaari ovakve vrste organiziraju se diljem svijeta, postoji Brooklyn Flea u New Yorku, Rose Bowl u Los Angelesu, Mauerpark u Berlinu, Jaffa u Tel Avivu, La Puces de Saint-Ouen u Parizu, Camden u Londonu, Yoyogi u Tokiju i mnogi drugi, a sad i Zagreb ima svoj i itekako se može ponositi njime.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju