Tjednom visoke mode za proljeće/ljeto 2011. u Parizu je započeo modni mjesec koji će uz pomoć francuske prijestolnice, New Yorka, Londona i Milana otkriti najraskošnije lice mode. Čast otvaranja pripala je tradicionalnom Dioru s uvijek čarobnim Johnom Gallianom, dizajnerom čije kreacije bez iznimke izazivaju uzdahe oduševljenja

Tjedan visoke mode za sezonu proljeće/ljeto 2011.u Parizu prvi je u nizu koji će u mjesecu mode pokazati odjeću kod koje mašta i luksuz ne poznaju granice niti pristaju na kompromise.

Na stotine metara najskuplje tkanine, na tisuće ručno šivenih rubova i nebrojeno najboljih švelja na svijetu pobrinut će se da zaboravimo na svakodnevnu konfekciju i poletimo u svijet gdje odjeća postaje umjetnost, luksuz i vrhunska estetika.

Modna kuća 'Dior' na čelu s Johom Gallianom kao prva izabrana revija pokazala je upravo tu fantastičnu sliku mode koja i kod modnih laika izazivaju interes i priznanje.

Raskošne haljine inspirirane su ilustracijama René Gruau čije su ženstvene dame iz svijeta vodenih boja i hrapavog papira graciozno oživjele uz modni kist britanskog dizajnera.

Voluminozne i fluidne balske haljine čak su odabirom materijala poput perja ili doslovno iscrtanog poteza kistom asocirale na slike poznatog ilustratora.

>> VIDEO: Kako Armani vidi budućnost?

>>VIDEO: Eksplozija cvjetne raskoši Johna Galliana

>>VIDEO: Ružičasti seksepil Diorovih jahačica

No, one nisu zasjenile jednako dramatični look obilježen 'new look' suknjama naglašenog struka. Savršeno precizne geometrijske siluete haljina inspiriranih ženstvenim 40-im i 50-im godinama omekšao je širokim i lepršavim detaljem poput širokih rukava.

Uz make up u retro stilu istog razdoblja, ženstvenost se pokazala u punom zamahu kod koje je još uvijek nezamjenjiv crveni ruž.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju