Od izbora ljepote modna industrija očekuje nova lica uz koje će predstaviti svoje nove trendovske vizije, dok javnost, pogotovo ženska populacija, u njima prepoznaje poželjna fizička mjerila. Ta lica postala su pretjerano mršava tijela čiji izgled poručuje – uvijek može mršavije

Na upravo održanom izboru ljepote 'Elite Model Look' u Šangaju pobijedila je petnaestogodišnja Šveđanka Julia Schneider, ljubiteljica jahanja i hokeja na ledu.

Teško je povjerovati da se ova izrazito krhka tinejdžerka može suočiti s izazovima bilo kojeg intenzivnijeg, a kamoli grubljeg sporta poput hokeja, ali njezina strast prema tom sportu joj je omogućila održavanje 'vitke linije'.

Ekstremna mršavost ovog novoizabranog standarda ljepote rezultat je njezine mladosti, genetskog naslijeđa i građe, no stavljajući takvu tjelesnu vizuru na pijedestal poželjnosti povećava se opasnost od pokušaja njezina dosezanja pod svaku cijenu.

>> Manekenka umrla od anoreksije u 28. godini

>> VIDEO: Od anoreksije i bulimije u Hrvatskoj umire 50 tisuća mladih

To se prvenstveno prepoznaje kod tinejdžerki čija želja za tijelima s naslovnica nerijetko završava s poremećajima i u prehrani, anoreksijom i bulimijom.

Ono što najviše zabrinjava javnost i stručnjake imune na svijet mode je pomicanje kriterija ljepote na štetu kilograma i zdravlja u ime koščatih vizura i dječačkih tijela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju