Britansko istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2000 žena pokazalo je da je 61 godina gornja granica za bilo kakvo nošenje kupaćih kostima

Žene starije od 35 godina ne bi više trebale nositi minice, a starije od 47 ne bi smjele nositi bikini. Ove je rezultate pokazalo nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji, u kojem je sudjelovalo 2000 ljudi. Da stvar bude zanimljivija, u istraživanju Diet Chefa, sudjelovale su samo žene, dakle, one su same odredile ove granice.

>> I za vas postoji idealna suknja

Osim toga, žene su rekle i da je 61 godina granica za bilo kakvo nošenje kupaćih kostima, a 51 godina je zadnji vlak za one koje žele nositi visoke potpetice i konjski rep. Šest godina ranije, u 45., kažu sudionice istraživanja, trebalo bi prestati nositi 'uggsice'.

>> Bikini od 18.000 kuna koji se ne smije smočiti

>> Koja je najveća mana trendi uggsica?

Nutricionistica u Diet Chefu, međutim, smatra da se ove brojke ne smiju uzimati predoslovno.

'Potpuno je individualno kada će tko što nositi. Svatko želi izgledati najbolje što može i na njemu je da se odluči', kaže Caron Leckie iz Diet Chefa. S time se slaže i urednica magazina Allure Linda Wells.

Poruka ovoga istraživanja nikako ne smije biti 'ne smijete nositi određene stvari kada prijeđete neke godine', poruka mora biti 'pogledajte se i nosite sve u čemu se osjećate ugodno'. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju