Nakon brojnih spekulacija oko vjenčanice Kate Middleton i vizije dizajnera kako bi ona trebala izgledati, stigao je red i na cipele u kojima će buduća princeza kročiti prema oltaru. Neka od najpoznatijih imena u svijetu cipela već su predočili skice svojih modela

Dok se analiziraju prve modne kombinacije koje je Kate Middleton izabrala za svoja prva zajednička pojavljivanja u javnosti s princem Williamom nakon proglašenja zaruka, nastavile su se spekulacije o tome što će nositi na vjenčanju 29. travnja.

Nakon što su dizajneri na tjednu mode u Londonu dali svoje ocjene njezinog stila, neka od najvećih imena u svijetu cipela izradili su skice modela u kakvima bi voljeli vidjeti buduću princezu.

Manolo Blahnik
Najpoželjniji par cipela zasigurno je onaj Manola Blahnika. On Kate vidi u cipelama ukrašenima đurđicama od organze i biserima.

'Takve cipele predstavljaju proljeće, svježinu i buđenje nečeg novoga, a Kate Middleton predstavlja upravo to' pojasnio je svoj dizajn Blahnik.

Giuseppe Zanotti
Crna satenska sandala s velikim safirom u prednjem dijelu cipele okružen dijamantima i s metaliziranom štiklom prijedlog je Giuseppeja Zanottija.

'Želio sam napraviti cipelu koja bi u sebe uklopila sofisticirane dijelove zaručničkog prstena, ali u modernom duhu. Nakit za noge moje je DNA, tako da mi dizajniranje za princezu dolazi sasvim prirodno' riječi su dizajnera Zanottija.

René Caovilla
I Caovilla predlaže saten, ali u bijeloj boji kojeg je ukrasio perjem i raznobojnim Swarovski kristalićima.

'Ovakav je model stvoren baš za princezu, jer je elegantan, seksi i skupocjen te priziva magičnu atmosferu' obrazložio je Caovilla svoj izbor.

>> Kate Middleton: Ukras za kosu koji će svi kopirati

>> Omiljen brend Kate Middleton na pisti u Londonu

Cesare Casadei
Ružičaste štikle s izvezenim cvjetnim motivom te remenćići s minijaturnim dragim kamenjem ideja su ovog talijanskog modnog brenda.

'Kate je za mene Audrey Hepburn 2011. godine. Ovaj elegantni dizajn s delikatnim vezom i dragim kamenjem različitih oblika koji stvaraju 'slap' prilikom plesanja idealan mi je za početak princezinog novog života' pojasnio je Casadei.

Georgina Goodman
Vođena tradicijom, Georgina Goodman predstavila je čipkasti model cipele inspiriran škotskim biserima.

'Željela sam stvoriti nešto posebno, ali s posebnim emocionalnim značenjem za gospođicu Middleton. Ovakve cipele reflektiraju tradiciju, ali i Kateinu modernost. Tražila sam ravnotežu između povijesti i ženstvenosti, nešto poput recikliranja luksuza' dodala je dizajnerica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju