Smokey eyes jedna je od najpopularnijih tehnika šminkanja. No, malo je onih kojima ova vještina polazi za rukom. Kako bi i vama uspjelo našminkati se pred vlastitim ogledalom poput holivudskih diva, poslušajte savjete poznatog visažista Saše Jokovića

Crna olovka na očima je omiljena večernja šminka mnogih žena. No kada je nanesena neuredno i nepravilno ne izgleda nimalo glamurozno.

Najčešća greška koju rade žene je obrubljivanje oka olovkom s unutarnje strane što vizualno smanjuje oko. Kako bi postigli pravi smokey eyes efekt potrebno je kombinirati olovku i sjenilo.

Prije nego krenete s nanošenjem sjenila ispod oka kistom nanesite pudera u prahu u debljem sloju.

To će spriječiti razmazivanje šminke i stvaranje mrlja od sjenila, a na kraju ćete čistim kistom jednostavno odstraniti višak praha.

Olovkom obrubite gornji i donji kapak, a crnim, smeđim ili sivim sjenilom razmažite olovku tako da se ona stopi sa sjenilom, a prijelazi postanu nevidljivi.

Za smokey eyes efekt su vam potrebna barem dva sjenila, tako da ćete ono tamnije nanijeti preko olovke te na pregib kapka, a svjetlije na unutrašnjost i početak oka. Maskaru nanesite na samom kraju.

>> Kako pravilno nanijeti maskaru?

>> Kako pravilno prikriti tamne podočnjake?

Uz ovako snažan make-up savršeno odgovaraju neutralna sjajila ili ruževi za usne poput boje mesa i nježno ružičastih transparentnih nijansi.
 
Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju