Cipele do gležnja su postale vrlo popularne, ali među tisućama različitih modela treba odabrati one koje najbolje pristaju obliku naših nogu. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri odabiru idealnih gležnjača

Uz nezaobilazne čizme i gležnjače su ove jeseni pravi hit. Ove visoke zimske cipele idealne su za prelazna razdoblja, a mogu se pronaći u svim bojama i oblicima. No pri odabiru onih pravih potrebno je voditi računa o obliku noge.

>> Darujemo vam modni priručnik koji nećete ispuštati iz ruku!

Žene koje se mogu pohvaliti tanjim i vitkim nogama trebale bi nositi nešto više gležnjače odnosno one koje prelaze preko skočnog zgloba što će vizualno podebljati listove i nogama dati volumen. U krasi poput zakovica, remenčića i kopči su svakako dobro došli.

S druge strane, ženama koje imaju nešto jače noge i deblje listove preporučuju se one koje dolaze do samog ruba zgloba. Ovom tipu nogu se preporučuju cipele bez ukrasa.

Nosite li gležnjače na kratku suknju ili hlače, potrudite se uskladiti ih s bojom čarapa koje ne smiju biti puno svjetlije ili tamnije.

>> Vodič za muškarce kroz modnu džunglu

>> Kakve kape i šalovi se nose ove sezone?

Isto vrijedi i za cipele pa se ženama s tanjim nogama preporučuju cipele s remenčićem ili kopčanjem preko rista ili zgloba kao i one s punijom potpeticom.

Ženama s jačim nogama pristaju modeli s remenčićima ili vezanjem preko cijele cipele uz tanju i stabilniju petu.

Kada je riječ o visini potpetice, s obzirom da govorimo o dnevnim cipelama ona ne smije biti veća od pet centimetara.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju